Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΜΑΗ
Στα χέρια των εργαζομένων η επιτυχία της

Υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων γίνεται η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 29 Μάη, καθώς, μέρα τη μέρα, νέοι κλάδοι και συνδικάτα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Στις 29 Μάη, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαχητικά, με πείσμα και αισιοδοξία, προχωράνε μαζί. Απορρίπτουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, καταδικάζουν το διάλογο της απάτης, στον οποίο συμμετέχει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απαιτούν την ικανοποίηση των δικών τους ασφαλιστικών και μισθολογικών αιτημάτων.

Καθημερινά, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα, δίνουν τη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας. Με την προκήρυξη στο χέρι σε περιοδείες, συνελεύσεις και συζητήσεις, στην οικοδομή, στις κλωστοϋφαντουργίες, στα γραφεία, στα μηχανουργεία και τα βαπόρια, στις δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία, καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στην πλατεία Κάνιγγος στις 9.30 το πρωί και από εκεί, συντεταγμένα, οι απεργοί θα κατευθυνθούν στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με την απεργία τους, οι εργαζόμενοι δίνουν απάντηση στα καταστροφικά μέτρα που προωθεί για νομοθέτηση η κυβέρνηση με την αμέριστη συστράτευση και της ΝΔ. Δίνουν, όμως, απάντηση και στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Καθώς η μεν ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, που προπαγανδίζει ανοιχτά τα μέτρα, προσέρχεται σήμερα σε «διάλογο» για το χρηματοδοτικό με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, η δε ηγεσία της ΔΑΚΕ στέκεται εμπόδιο σε κάθε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, εκτοξεύοντας μόνο φραστικές ρουκέτες κατά της κυβέρνησης. Από το χορό, όμως, του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, δεν απουσιάζει ούτε η «Αυτόνομη Παρέμβαση», που ενώ με το ένα χέρι προτείνει δήθεν στη ΓΣΕΕ απεργία στις 29 Μάη, με το άλλο, στην πράξη, καταψηφίζει στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις την ίδια πρόταση, βάζοντας ως προϋπόθεση να υπάρξει πρώτα - εάν και εφόσον - απόφαση από την ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, χτες, ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας είχε συνάντηση με καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών, σε μια προσπάθεια προώθησης της νομοπαρασκευαστικής προετοιμασίας των αντιασφαλιστικών μέτρων που ήδη έχει εγκρίνει η κυβέρνηση. Μάλιστα, ό ίδιος, περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα των κυβερνητικών σχεδιασμών, είπε ότι βρισκόμαστε στην «αρχή του τέλους». Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μόνιμη συνεργασία και επικοινωνία με τους «κοινωνικούς εταίρους» για την κατάρτιση του νομοσχεδίου. Επιβεβαιώνεται και με αυτόν τον τρόπο ότι τη στιγμή που ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα παλεύει για να εμποδίσει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στα κρυφά και στα φανερά, συνδιαμορφώνει το νομοσχέδιο που σφαγιάζει τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα(2002-06-18 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΗ η ΓΣΕΕ «ξεπουλά» σήμερα(2002-05-23 00:00:00.0)
Είπαν ξανά ΟΧΙ στην απεργία(2002-05-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας(2002-05-16 00:00:00.0)
Απεργία - βήμα για συντονισμό(2002-04-27 00:00:00.0)
Είπαν «όχι» στην απεργία(2001-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ