Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
1ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
Θυσία στους πειραματισμούς της κυβέρνησης

Μεταφέρεται στα Ανω Λιόσια, με μείωση κατά 50% των κλινών

Το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ
Το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ
Την απόφαση για τη μεταφορά του 1ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ -με την ταυτόχρονη συρρίκνωσή του - αποφάσισε στη χτεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Ως πρόσχημα χρησιμοποιείται το γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το νοσοκομείο έχει πουληθεί σε ιδιώτη και τα δικαστήρια -στα οποία έχει προσφύγει ο ιδιώτης- όρισαν ότι πρέπει να εκκενωθεί το κτίριο μέχρι το 2004.

Στην πραγματικότητα, όμως, κυβέρνηση και διοίκηση του Ιδρύματος εν γνώσει τους άφησαν «να τσουλήσουν» έτσι τα πράγματα, για να έρθουν τώρα προ «τελεσμένων γεγονότων» που εξυπηρετούν τις επιδιώξεις για συρρίκνωση των νοσοκομείων του ΙΚΑ και την αλλαγή του χαρακτήρα τους.

Μετά τη μεταφορά του στα Λιόσια, το 1ο Νοσοκομείο θα διαθέτει 130 κλίνες έναντι των 260, που έχει σήμερα και 380 που είχε παλιότερα. Την απόφαση για τη μεταφορά που οδηγεί στη συρρίκνωση καταψήφισαν ο Δ. Μαυροδόγλου και Θ. Κακαβάς, μέλη της Διοίκησης του ΙΚΑ και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Η απεργία των γιατρών

Αρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων, αλλά και η υποταγή της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) στην απάτη του διαλόγου δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στη Διοίκηση του ΙΚΑ να παίζουν «ρολόι-κομπολόι» την ομηρία 5.500 συμβασιούχων γιατρών.

Ετσι χτες το ΔΣ του Ιδρύματος αποφάσισε την προκήρυξη 530 θέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παρά την επιστολή του ΔΣ του ΣΕΥΠΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά να αναβληθεί η συζήτηση μέχρι το συνέδριο της Ομοσπονδίας. Υπέρ της αναβολής τάχτηκαν μόνο ο Δ. Μαυροδόγλου και ο Θ. Κακαβάς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Ελ. Αθανασόπουλος ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Διοικητής Μ. Νεκτάριος μίλησε για καλή συνεργασία με την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ενώ την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Εργασίας διέρρεαν την πληροφορία ότι η ηγεσία του δε συζητά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και -πλην των 530- ότι θα υπάρχουν μόνο συμβασιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ