Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» ΜΕΤΩΠΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ CIA. «Είπα στον -Ισραηλινό- πρωθυπουργό ότι ο Τζορτζ Τένετ θα επιστρέψει στην περιοχή για να βοηθήσει στη σύσταση μιας ενιαίας δύναμης ασφαλείας στα παλαιστινιακά εδάφη». (Τζορτζ Μπους μετά τη συνάντηση του στο Λευκό Οίκο με τον Αριέλ Σαρόν).

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: «Είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Αυτό που προέχει είναι να γίνει μια πραγματική μεταρρύθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής». (Αριέλ Σαρόν από το Λευκό Οίκο).

ΔΗΛΑΔΗ; «Ως πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, επαναλαμβάνω ότι είμαι αποφασισμένος να συμμετάσχω με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας». (Γιάσερ Αραφάτ -ΑΠΕ).

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ: «Δε μας έχει τεθεί επισήμως. Εχουμε πει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της μεταφοράς όσων Παλαιστινίων να πάνε σε κάποια τρίτη χώρα, αλλά δεν έχει τεθεί θέμα να έρθουν στην Ελλάδα». (Ο ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου απαντώντας χτες στο ερώτημα αν θα έρθουν στην Ελλάδα οι 13 Παλαιστίνιοι από τον Ναό της Γέννησης).

ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ: «Μπορούν, λοιπόν, οι Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί να δρουν σε κάθε σημείο του πλανήτη χωρίς κανένα φόβο και να εφαρμόζουν το νόμο του σερίφη. Εχουν το ακαταδίωκτο για κάθε έγκλημα, που οποιοσδήποτε άλλος και αν το διαπράξει, θα τιμωρηθεί από τον σερίφη ως «τρομοκράτης» ή πολίτης των «δυνάμεων του κακού». Αφού υπονόμευσαν και αχρήστευσαν τον ΟΗΕ, οι ΗΠΑ ξεθεμελιώνουν και το Διεθνές Δίκαιο, για να αποφασίζουν και εκτελούν, όπως αποφασίζει η ηγεσία τους στο όνομα της τήρησης της παγκόσμιας τάξης». (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, με αφορμή την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ