Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σημαντική η παρουσία του Κ. Ανάν στην Κύπρο

Το Κυπριακό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών, καθώς όπως όλα δείχνουν αναμένονται εξελίξεις, αφού ο ΓΓ του ΟΗΕ σπεύδει την ερχόμενη βδομάδα στη Λευκωσία.

Μάλιστα το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ «σημαντική και ουσιαστική». Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, αυτή η επίσκεψη επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για μια λύση. Πέραν του συμβολισμού της, σημείωσε ο Π. Μπεγλίτης, η επίσκεψη του Κ. Ανάν έχει και ουσιαστική σημασία, καθώς αναμένεται να ενεργοποιήσει τις διαπραγματεύσεις. Περιμένουμε, τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, από τη διεθνή κοινότητα και το Γραμματέα να συμβάλουν στις διαπραγματεύσεις, καθώς, μέχρι τον Ιούνιο, πρέπει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι, παρά τις επίσημες δηλώσεις, παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Οπως σημειώνουν κύκλοι της ελληνικής διπλωματίας, δεν έχει διαπιστωθεί η παραμικρή διάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς να υιοθετήσει θέσεις οι οποίες θα οδηγούσαν σε διέξοδο.

Παπανδρέου - Σημίτης

«Κύριο θέμα της συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Οπως γνωρίζετε, θα υπάρξει σύντομα επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα ταξίδι ιδιαίτερης σημασίας, διότι λίγες φορές έχουν επισκεφθεί το νησί Γενικοί Γραμματείς του ΟΗΕ. Η κίνηση αυτή δείχνει τη σημασία που δίνει η Διεθνής Κοινότητα και ακόμη περισσότερο ο ΟΗΕ για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ