Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Συσπείρωση στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τη σημερινή επέτειο, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει τα παρακάτω:

«57 χρόνια πριν, στις 9 Μάη 1945, κάτω από το σκληρό αντιφασιστικό αγώνα των λαών, η Νέα Τάξη Πραγμάτων που ονειρευόταν η φασιστική Γερμανία έγινε συντρίμμια και τυπικά με την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.

57 χρόνια πριν, οι λαοί της Ευρώπης πανηγύριζαν τη νίκη κατά του φασισμού, την πρώτη μέρα ειρήνης στην Ευρώπη.

57 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα ολόκληρη συγκλονίζεται από τη θηριωδία που διαπράττει στην Παλαιστίνη η κυβέρνηση του Ισραήλ, με την ανοχή και στήριξη των ιμπεριαλιστών. Με αφορμή και πρόσχημα το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όλοι οι υποστηρικτές της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, εξήγγειλαν την έναρξη μιας δήθεν αντιτρομοκρατικής εκστρατείας, βάζοντας, διά στόματος Μπους, στο στόχαστρο κράτη, λαούς, κινήματα που αντιστέκονται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Νέα κατοχή του Αφγανιστάν ακολούθησε την κατοχή της Γιουγκοσλαβίας.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ - ΕΕ και άλλων χωρών, για να χτυπήσουν τους ανερχόμενους λαϊκούς αγώνες, έβαλαν στον Προκρούστη δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα με τους ονομαζόμενους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

57 χρόνια μετά, ανατρέπεται πλήρως το διεθνές δίκαιο που εδραιώθηκε μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ανατρέπονται οι βασικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ από το νέο στρατηγικό δόγμα του NATO. Αντιστρέφονται βασικές αρχές του Δικαίου. Οι φονιάδες του γιουγκοσλαβικού λαού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δικάζουν στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο της Χάγης τα θύματά τους.

Η ΕΕΔΥΕ τιμά τα 57 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, κρατώντας ζωντανά τα μηνύματα του αντιφασιστικού αγώνα, καλώντας τους λαούς να ακολουθήσουν την ίδια στάση αντίστασης και πάλης κατά της Νέας Τάξης που οικοδομούν.

Καλεί το λαό να συσπειρωθεί στο αντιπολεμικό -αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, να δυναμώσει τον αγώνα του, να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση, ώστε πιο γρήγορα η Νέα Τάξη που ονειρεύονται οι ιμπεριαλιστές να έχει την ίδια τύχη με αυτήν που επιφύλαξαν οι λαοί πριν 57 χρόνια, δηλαδή τη συντριβή.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 9 ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ