Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ
Σε όλη τη χώρα απλώνεται το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος

Ο Δ. Κουμπούρης στην Κατερίνη
Ο Δ. Κουμπούρης στην Κατερίνη
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και ενόψει των ευρωεκλογών, με το πυκνό πρόγραμμα συσκέψεων, συγκεντρώσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς και γειτονιές να μεταφέρει το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο.

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Το ΚΚΕ η μόνη συνεπής δύναμη στο πλευρό του λαού

Ο καθένας και η καθεμιά έχει προσωπική ευθύνη να μην επιτρέπει να χτυπιούνται τα δικαιώματά του, και αυτήν την ευθύνη πρέπει να κάνει κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές. Αυτήν την προτροπή απηύθυνε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χθες το πρωί με εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», αλλά και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στο «Παπανικολάου» έθεσαν το ζήτημα των τριετιών που δεν τους καταβάλλονται.

Η Κ. Κούνεβα τόνισε ότι χρειάζεται να μπουν μπροστά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και μαζί με τα σωματεία τους να παλέψουν. Πρόσθεσε δε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του στην κατεύθυνση να δίνονται αυτόματα οι τριετίες, να δοθούν στους εργαζόμενους οι κλεμμένες τριετίες της περιόδου 2012 - 2023 και να αναπροσαρμοστούν αμέσως οι μισθοί με βάση αυτό.

Κατερίνη
Κατερίνη
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στους αγώνες που έδωσαν για να εξασφαλίσουν τρίμηνη παράταση για την παραμονή τους στην εργασία και δήλωσαν ότι συνεχίζουν μαχητικά, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχουν στην απεργία στις 16 Μάη και στην πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα.

Ενδεικτική του πώς βλέπουν οι εργαζόμενοι το ΚΚΕ και τη συνεισφορά του στο κίνημα ήταν η αναφορά εργαζόμενου ότι «αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα υπήρχαν ούτε ΣΣΕ στην Ελλάδα, ούτε μισθοί, ούτε συνδικάτα».

Η Κ. Κούνεβα κάλεσε τους εργαζόμενους με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές να μην υπονομεύσουν τα δικαιώματά τους. Να πάνε στην κάλπη και συνειδητά να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τη μόνη συνεπή δύναμη που στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του εργαζόμενου λαού.

Μάλιστα, αναφερόμενη στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που έγινε αυτό ήταν γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε το να πάει στη Βουλή η πρόταση νόμου που είχε ετοιμάσει η ίδια ώστε να διευθετηθούν συγκεκριμένα ζητήματα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τα οποία αφορούσαν π.χ. τα τετραγωνικά μέτρα που πρέπει να καθαρίζουν, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας, τις ΣΣΕ κ.ά.

Δήμος Κουμπούρης: Καταδικάστε την πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα

Θεσσαλονίκη: Η Κ. Κούνεβα συζητά με εργαζόμενες στην καθαριότητα
Θεσσαλονίκη: Η Κ. Κούνεβα συζητά με εργαζόμενες στην καθαριότητα
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά ο λαός και η νεολαία να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά τους, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ανέδειξε ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, στην οδό Πόντου, και στη συνέχεια μιλώντας σε σύσκεψη στο ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στις εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός, στις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και σε αυτές των υπόλοιπων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης, της Νέας Αριστεράς, που στα βασικά συμφωνούν και συντάσσονται με τις Οδηγίες και Κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει τσακίσει τους λαούς.

Κώστας Ιντζές: Δυνατό ΚΚΕ και στα χωριά των Σερρών!

Στα χωριά Ροδόπολη και Κερκίνη Σερρών περιόδευσε ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος και συμπόρευσης μαζί του στους αγώνες και στις κάλπες.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή, την ακρίβεια, τους ΕΒΕ και μια σειρά άλλα ζητήματα.

Στο πλαίσιο της περιοδείας ο Κ. Ιντζές επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης και συζήτησε με τους εργαζόμενους. Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και εφημεριών, καθώς και για την τεράστια γεωγραφική έκταση που καλύπτει ως περιοχή ευθύνης.

Επισκέφτηκε επίσης τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, που ενσωματώθηκε στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ