Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Στη μάχη του ψηφοδελτίου

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, λιγότερο από 30 μέρες πριν από την 9η Ιούνη. Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «ανεβάζουν στροφές» για να φτάσει παντού το Κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος. Τα δίνουν όλα για πιο δυνατό ΚΚΕ, ώστε την επομένη των εκλογών με καλύτερους όρους και με περισσότερες δυνάμεις να πρωτοστατεί στη λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, αλλά και ενάντια στη συναίνεση που της προσφέρουν τα άλλα κόμματα.

Τις μέρες που απομένουν, ξεχωριστή θέση έχει η μάχη του ψηφοδελτίου, που ξεκίνησε και θα κορυφωθεί μέχρι τη μέρα της κάλπης. Το αγωνιστικό, μαχητικό, κόκκινο ψηφοδέλτιο της ελπίδας και της αισιοδοξίας πρέπει να φτάσει παντού! Στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, σε χιλιάδες χέρια. Εκεί είναι η θέση του, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους βιοπαλαιστές, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτούς εκφράζει άλλωστε και η ίδια η σύσταση του ψηφοδελτίου, που αποτελείται από ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στους αγώνες, ο καθένας στον τομέα και στον χώρο του. Αγωνιστές που «εξαρτιούνται» μοναχά από τα λαϊκά συμφέροντα, που δεν τους «κρατάνε» το σύστημα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα λόμπι.

Σε αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει καμιά και κανείς! Ολοι με πείσμα, σχέδιο και επιμονή μπορούν να συμβάλουν για να διακινηθεί πλατιά το ψηφοδέλτιο, αξιοποιώντας την πείρα από τις προηγούμενες εκλογικές μάχες και κυρίως αυτή των πρόσφατων εθνικών εκλογών, όπου μαζί με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στη μάχη του ψηφοδελτίου μπήκαν και χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, συμβάλλοντας ώστε αυτό να φτάσει ακόμα πιο μακριά. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα.

Να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε όλους αυτούς που καταλαβαίνουν την ανάγκη να βγει ακόμα πιο δυνατό, επειδή έτσι θα είναι πιο δυνατός ο λαός. Σ' αυτούς που πρόσφατα έκαναν το βήμα, στήριξαν το ΚΚΕ και σήμερα αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι από την επιλογή τους.

Στους χιλιάδες που συμπορεύονται με το ΚΚΕ για την πολύμορφη καταδίκη των εγκληματικών σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την αμέριστη στήριξη στον Παλαιστινιακό και τους άλλους λαούς, στους αγώνες για σύγχρονα δικαιώματα, στις μάχες για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στο κίνημα, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», στα μεγάλα συλλαλητήρια και τις μαζικές διαδικασίες των φοιτητών και των μαθητών, στην έμπρακτη αλληλεγγύη για να γίνει πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό» κ.α.

Στους πολλούς και τις πολλές που το σκέφτονται και θέλουν μια παραπάνω παρακίνηση για να το κάνουν πράξη, να ρίξουν «δαγκωτό» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Σε όλους όσοι καταλαβαίνουν ότι μόνο έτσι δεν θα πάρει την ψήφο τους ο άνεμος, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης του συστήματος και της ΕΕ.

Η μάχη του ψηφοδελτίου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς η αποσιώπηση των θέσεων και της δραστηριότητας του ΚΚΕ «βγάζει μάτι», σε αντίθεση με τις «κοκορομαχίες» των κομμάτων που εξωραΐζουν την ΕΕ, στηρίζουν και υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της.

Δεν αφήνουμε λοιπόν ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα να πάει χαμένη! Με τα ψηφοδέλτια στις συσκέψεις και τις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες και τις εξορμήσεις, σπίτι το σπίτι, χώρο τον χώρο δουλειάς, πρωτοστατούμε για να φτάσει το ΚΚΕ ακόμη πιο ψηλά. Για να σταλθεί πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης με πιο δυνατό ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ