Σάββατο 13 Απρίλη 2024 - Κυριακή 14 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή 14 Απρίλη η συνάντηση φίλων του «κόκκινου Αερόστατου»!

Εφτασε η μεγάλη μέρα! Αυτήν την Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα, το περιοδικό «κόκκινο Αερόστατο», καλεί κάθε παιδί Δημοτικού και Γυμνασίου να συμμετάσχει σε μια μεγάλη και πολύμορφη συνάντηση - εκδρομή στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Για μία ολόκληρη μέρα, εκατοντάδες παιδιά Γ' Δημοτικού έως Β' Γυμνασίου θα συναντηθούν, θα μιλήσουν, θα παίξουν, θα εκφραστούν με διάφορους τρόπους και μορφές, θα ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για όλα όσα τα απασχολούν. «Ελα κι εσύ μαζί μας για να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δημιουργήσουμε, να πάρουμε το μικρόφωνο, να παίξουμε και να μάθουμε διασκεδάζοντας!».

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με συζήτηση στην Ολομέλεια, όπου τα ίδια τα παιδιά θα παρουσιάσουν σύντομες ομιλίες γύρω από τις θεματικές «Γνώση - σχολείο - επιστήμη» και «Περιβάλλον».

Σειρά έχει η ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το καλύτερα σωζόμενο εργοστάσιο φωταερίου στην Ευρώπη. Ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, τα παιδιά θα θαυμάσουν τα μηχανήματα και θα γνωρίσουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας εκεί.

Τη σκυτάλη παίρνουν ιστορίες βιβλίων και θεατρικά παιχνίδια, ώστε τα παιδιά, ακολουθώντας τα χνάρια των ηρώων, αναλαμβάνοντας ρόλους και λύνοντας γρίφους, να βρουν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, όπως «γιατί γίνονται πόλεμοι σήμερα;» και «πώς μπορούμε να τους σταματήσουμε;».

Στο πρόγραμμα της συνάντησης ξεχωρίζουν παιχνίδια και δραστηριότητες, μέσω των οποίων τα παιδιά θα εκφράσουν τη γνώμη τους για το ίδιο το περιοδικό και τις πρωτοβουλίες που οργανώνει, ενώ φυσικά υπάρχουν πολλές εκπλήξεις!

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ή να στείλετε mail στο kokkinoaerostato@gmail.com


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ