Τρίτη 9 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Ντροπή! Πλημμυροπαθείς καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ παρά την απαλλαγή

Συγκέντρωση - ενημέρωση σήμερα στις 6 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Ενα από τα κατάπτυστα «ραβασάκια»
Ενα από τα κατάπτυστα «ραβασάκια»
Πλημμυροπαθείς καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ παρά την υποτιθέμενη απαλλαγή τους! Το γεγονός καταγγέλλουν πλημμυροπαθείς στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, που έκπληκτοι είδαν το «ραβασάκι» του φόρου με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Η οργή είναι μεγάλη και καλούν την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, καθώς έχει νομοθετηθεί η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω της πλημμύρας. Οπως όμως έγινε γνωστό, οι πλημμυροπαθείς καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2024, με πρώτη δόση τον Απρίλη!

«Μας έχουν ξεχάσει 7 μήνες και μας θυμήθηκαν για να πάρουν τον ΕΝΦΙΑ», λένε, δείχνοντας τα σπίτια τους, ισόγειες κατοικίες όπου η στάθμη του νερού που μπήκε ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Μάλιστα για τα σπίτια αυτά έλαβαν την πρώτη αρωγή!

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αν δεν δοθεί λύση θα κάνουν κινητοποίηση. Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Νέας Σμύρνης καλεί σε συγκέντρωση - ενημέρωση αύριο Τρίτη, στις 6 μ.μ. στο σημείο «Μπουκάλι».

Το καλύτερο; Η ΑΑΔΕ ζητάει και τα ρέστα, με χθεσινή της ανακοίνωση στην οποία λέει ότι «όσοι πολίτες δεν έλαβαν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητά τους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές από 1/7/2023 και μετά, μολονότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, επειδή δεν υπέβαλαν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ στην πλατφόρμα Αρωγή, μπορούν να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής στην αρμόδια ΔΟΥ της φορολογικής τους κατοικίας, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με την απόφαση Α. 1272/2019». Φταίνε δηλαδή οι ίδιοι, που τους έστειλαν για τα πλημμυρισμένα σπίτια τους το απαράδεκτο «ραβασάκι»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ