Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες διαμαρτυρίες κατά της σφαγής

Κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης

Από τη διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη
Από τη διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη
Να σταματήσει άμεσα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ζήτησαν Αμερικανοεβραίοι που προχώρησαν σε διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη, μέσα στο Κέντρο Ρόκφελερ, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την αστυνομία, η οποία προχώρησε μέχρι και σε συλλήψεις. Μέλη της οργάνωσης «Jewish Voice for Peace» συγκεντρώθηκαν προχτές μέσα στο Κέντρο, όπου είχαν προγραμματιστεί γυρίσματα συνέντευξης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η εμφάνιση των διαδηλωτών «κινητοποίησε» άμεσα τις δυνάμεις της αστυνομίας, που έσπευσαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο, για να ζητήσουν την αποχώρησή τους. Ωστόσο οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο και συνέχισαν να διαμαρτύρονται και να τραγουδούν.

Διαμαρτυρία έγινε όμως και στο Λος Αντζελες, όταν ομάδα διαδηλωτών διέκοψε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων που είχε οργανώσει η Νάνσι Πελόζι, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και νυν μέλος του Κογκρέσου με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα. Οι διαμαρτυρόμενοι κατήγγειλαν τη συνενοχή και της Πελόζι στο έγκλημα, καθώς έχει υποστηρίξει δημόσια τη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει «ξένους πράκτορες» όσους ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Επικριτές της Πελόζι επισημαίνουν ότι η βουλευτής έχει λάβει πάνω από 600.000 δολάρια από φιλοϊσραηλινές οργανώσεις όλα τα χρόνια που είναι μέλος του Κογκρέσου.

Κόντρα στην καταστολή, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και σε άλλες χώρες.

Στην Ιταλία, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο σε Φλωρεντία και Πίζα κατά της σφαγής, παρά την επέμβαση της αστυνομίας. Ο ζήλος των δυνάμεων «αποκατάστασης της τάξης» ήταν τέτοιος που τραυματίστηκαν 18 νέοι, 11 από τους οποίους ήταν ανήλικοι. Την «αφοσίωση της αστυνομίας στον ρόλο της» έσπευσε να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της «Λέγκα», Ματέο Σαλβίνι, αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να δεχτεί να κατηγορείται η ιταλική αστυνομία, σαν να πρόκειται για ένα σώμα σκαιών βασανιστών (...) Κάτω τα χέρια από τις αστυνομικές μας δυνάμεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγρια κρατική καταστολή των κινητοποιήσεων καταδίκης της σφαγής στη Γάζα(2024-05-03 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, κόντρα στο όργιο καταστολής(2024-04-30 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Γάζα(2018-08-03 00:00:00.0)
Νέα σφαγή Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις(2018-05-15 00:00:00.0)
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο(2000-10-14 00:00:00.0)
Αιματοχυσία στην επέτειο της "καταστροφής"(1998-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ