Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Στο στόμα του λύκου για το συμφέρον του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Τελικά, το «μόλα όλα» ακούστηκε προχτές το βράδυ στο κατάστρωμα της Φ/Γ «ΥΔΡΑ»! Οι κάβοι έλυσαν και το πλοίο άφησε τον Ναύσταθμο Σαλαμίνος...

Προηγήθηκε, με επιεικώς ατυχέστατη επιχειρηματολογία, η ομιλία αποχαιρετισμού του πληρώματος από τον υπουργό Αμυνας, στο υπόστεγο ελικοπτέρου της φρεγάτας! Σίγουρα, δεν έπεισε πολλούς από τους ακροατές του! Αντίθετα!

Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει πολλά και ειδικά όσα είπε σχετικά με το «συμφέρον της Ελλάδας». Ποιας Ελλάδας, ποιων Ελλήνων κ.λπ. Ντροπή! Αίσχος! Η κυβέρνηση στέλνει στο στόμα του λύκου τη φρεγάτα και το πλήρωμά της, για προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που έτσι ή αλλιώς καταβάλλει εθελοντικά φόρους (!) απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές και προνόμια από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ήδη αυτήν την περίοδο κερδίζει αυξημένα ναύλα στη συγκεκριμένη περιοχή.

* * *

Θέλησε όμως ο υπουργός να προκαλέσει τον «ναυτικό» εγωισμό του πληρώματος αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «...το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας, με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του, ιστορικά δεν έχει κρυφτεί απέναντι στις προκλήσεις». Πράγματι, μεγάλα κομμάτια του Πολεμικού Ναυτικού και πατριωτών ναυτικών σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας δεν κρύφτηκαν, κύριε υπουργέ!

Πράγματι, ανέλαβαν δράση, πλην όμως σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, απ' ό,τι εσείς και η κυβέρνησή σας αξιοποιείτε τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ». Ούτε για χάρη των εφοπλιστών, ούτε των μεγάλων ελληνικών και ξένων συμφερόντων, αλλά για τον λαό και την πατρίδα. Ακριβώς: Υψηλή αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμός των στελεχών προς όφελος του λαού και της πατρίδας!

* * *

Την περίοδο της Κατοχής το λαϊκό-απελευθερωτικό κίνημα, με το ΚΚΕ καθοδηγητική δύναμη και κύριο αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης στο πλευρό του ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα του, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, το περήφανο Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Ναυτικό (ΕΛΑΝ), έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην Ιστορία, την αθάνατη εποποιία της Αντίστασης.

Την περίοδο της δικτατορίας ο κυβερνήτης και το πλήρωμα του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» εγκατέλειψαν ΝΑΤΟική άσκηση που συμμετείχε το πλοίο, καταπλέοντας στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας. Ετσι διατράνωσαν την αντίθεσή τους, όπως και την αντίθεση σημαντικού μέρους των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της εποχής, απέναντι στη δικτατορία! Μάλιστα, κύριε υπουργέ, το Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» - «μνημείο του αντιδικτατορικού αγώνα» σήμερα - που ακόμα περιμένει πότε θα πάρει τη θέση του στο Φάληρο! Το ιστορικό Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», που πήρε τη σκυτάλη από το «Κίνημα του Ναυτικού»!

Δεν ξεχνάμε τη δράση του πληρώματος του Α/Τ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών με στόχο τη Γιουγκοσλαβία! Δεν ήταν μόνο ο ναύτης Ν. Γαρδίκης που δήλωσε αντίθετος με τη συμμετοχή του πλοίου στον αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας από την πλευρά της Αδριατικής Θάλασσας. Ηταν και άλλα μέλη του πληρώματος που έδειξαν με διάφορους τρόπους την αντίθεσή τους! Μέχρι και ο θυρεός του ΝΑΤΟ «που στόλιζε» το πλοίο βρέθηκε στη θάλασσα...!

* * *

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα! Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ερυθρά, ή στην Αραβική Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό που την στέλνει η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων κομμάτων, κουβαλώντας τη σημαία της ΕΕ!

Συνάδελφοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, γυναίκες και άνδρες του «ΥΔΡΑ»! Ενώνουμε τις πιο θερμές ευχές μεγάλου μέρους των αποστράτων, με εκείνες των συγγενών και φίλων σας για γρήγορη και καλή επιστροφή στην πατρίδα άμεσα! Πίσω, όλοι σας γεροί: Εσείς και το καράβι σας.

Να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι όσο θα λείπετε, νεολαία, λαϊκό κίνημα, όλοι μας θα συνεχίσουμε να ζητάμε να γυρίσετε πίσω, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!


Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α. ΠΝΕυρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ