Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ισχυρό ΚΚΕ δίνουμε ώθηση στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και στην κυβέρνηση της ΝΔ

Με επιτυχία η εκδήλωση της ΤΕ Πέλλας με ομιλητή τον Κ. Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του Κόμματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Γιαννιτσά η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να κινήσουμε» και ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών: «Ποιος έλεγε λοιπόν ψέματα και ποιος αλήθεια; Οι βιοπαλαιστές αγρότες που πάλευαν έγκαιρα στα μπλόκα και το ΚΚΕ που πρωτοστατούσε και σε αυτόν τον αγώνα; 'Η μήπως όλοι οι απολογητές της ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα θρύψαλα του Νο 1 και 2, το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος, που όλοι τους έταζαν μεγαλεία για το "πράσινο όραμα" της ΕΕ, με την ΚΑΠ κορόνα στο κεφάλι τους; Αυτοί είναι που μιλούσαν για τις "καλύτερες μέρες", τα "περισσότερα χρήματα", τις "μεγαλύτερες αγορές" μέσα από μια "ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική" στην ενιαία αγορά, και ότι θα πουλούν με ικανοποιητικές τιμές τα προϊόντα τους. Γιατί οι ευρωβουλευτές όλων αυτών ψήφισαν και με τα δύο χέρια την ΚΑΠ - λαιμητόμο, και μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ την καταψήφισαν και αποκάλυψαν το πραγματικό περιεχόμενό της.

Τώρα μάλιστα η ΝΔ, που ως κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα άλλα αστικά κόμματα ως ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο συνδιαμόρφωσαν και υπερψήφισαν την ΚΑΠ, έχουν το θράσος να μας λένε, για να ξεπλυθούν, ότι οι αγρότες διαδηλώνουν για να τα ακούσει η ΕΕ.


Μάλιστα κάνουν ακόμα και μαθήματα ...καλής διαπραγμάτευσης, λέγοντας "κοιτάξτε να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές ευρωβουλευτές σαν τους δικούς μας, που θα την επαναδιαπραγματευτούν καλά". Αλλά τι επαναδιαπραγμάτευση εννοούν; Λένε κιόλας "θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα, να πάρει η Ελλάδα περισσότερα κονδύλια σε σύγκριση με τις άλλες χώρες". Ας μας απαντήσουν όμως: Αν είναι αυτή τελικά η λύση στα προβλήματα των αγροτών του μόχθου, τότε γιατί παρότι η Ελλάδα πήρε περίπου τα ίδια χρήματα με την περασμένη ΚΑΠ, έγινε κι εδώ όπως και στις άλλες χώρες η "σφαγή του Δράμαλη"; Μα γιατί έγινε ό,τι προέβλεπε το ΚΚΕ στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής του Ομάδας, ενημερώνοντας τον λαό γιατί καταψήφισε την ΚΑΠ. Οτι δηλαδή το ζήτημα με τις χρηματοδοτήσεις είναι το ποιος μες στη χώρα παίρνει τη μερίδα του λέοντος, που δεν είναι άλλοι από τους αγροτοβιομηχάνους, τις μεγάλες εκμεταλλεύσεις που έχουν κεφάλαια για "πράσινες" και "ψηφιακές" μπίζνες. Και, βέβαια, είναι πασίγνωστο ποιος τελικά παίρνει τα φλούδια των ενισχύσεων. Ποιοι άλλοι; Οι μικροπαραγωγοί, που αυτό που κάνουν είναι με τις ενισχύσεις ίσα που να συντηρούν με τα χίλια ζόρια το χωράφι τους, για να βρίσκουν φτηνή πρώτη ύλη οι εμποροβιομήχανοι, αγοράζοντάς την "μπιρ παρά". Γιατί η άλλη όψη των ενισχύσεων είναι το πανάκριβο κόστος παραγωγής».

Κλείνοντας ο Κ. Παπαδάκης τόνισε: «Στην οργάνωση της πάλης του λαού κρίνονται τα πολιτικά κόμματα. Και εκεί κρίνεται το ΚΚΕ, που βρίσκεται μαχητικά και με συνέπεια κάθε μέρα μέσα στους αγώνες και μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα πιο πολύ με την αλλαγή των συσχετισμών, ψηφίζοντας συνεπείς αγωνιστές στα σωματεία, στους συλλόγους, παντού όπου γίνονται αρχαιρεσίες. Αλλά κρίσιμο ζήτημα είναι να μεταφέρονται η φωνή του λαού και τα προβλήματά του παντού, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, πιέζοντας για όλα αυτά. Αυτή η παρουσία μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο στις 9 του Ιούνη, στις ευρωεκλογές, εκλέγοντας περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Μπορούμε να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης με την ενίσχυση του ΚΚΕ, να δοθεί ώθηση στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα που συμφωνούν με όλα αυτά τα αντιλαϊκά και άδικα μέτρα, για να αποσπαστούν μέτρα ανακούφισης του λαού. Ετσι για παράδειγμα εμποδίστηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις λαϊκών οικογενειών, χαμηλοσυνταξιούχων, ΑμεΑ. Εργαζόμενοι διεκδίκησαν και σε αρκετές περιπτώσεις πέτυχαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς που δεν θα τελειώνουν στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, με ανθρώπινα ωράρια και σύγχρονα δικαιώματα, μέτρα ασφαλείας για να μην έχουμε έναν νεκρό εργάτη μέρα παρά μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ