Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Συνέχεια στους εντεινόμενους εκατέρωθεν βομβαρδισμούς

Με την εξαπόλυση δεκάδων πυραύλων εναντίον αεροπορικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ συνέχισε χτες η λιβανέζικη Χεζμπολάχ την απάντησή της στην προχτεσινή κλιμάκωση των ισραηλινών βομβαρδισμών στο έδαφος του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στόχων στον ανατολικό Λίβανο, περιοχή που βομβαρδίστηκε για πρώτη φορά στις συγκρούσεις που μαίνονται τους τελευταίους μήνες κυρίως στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ σκότωσε τον επικεφαλής της ανατολικής διοίκησης της Χεζμπολάχ, Χ. Σαλαμί, ρίχνοντας έτσι κι άλλο λάδι στη φωτιά...

Η σιιτική οργάνωση ανακοίνωσε ότι σε αντίποινα για τα παραπάνω εκτόξευσε χτες πυραύλους στην αεροπορική βάση στο Ορος Μερόν, στην περιοχή της Ανω Γαλιλαίας. Σειρήνες έχουν ηχήσει στις ισραηλινές πόλεις Σάσα, Κφαρ Χοσδέν, Ντοβίφ και Σαφσούφα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι περίπου 40 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο και ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ή καταστροφές.

Λίγη ώρα αργότερα, ισραηλινά και αραβικά μέσα ανέφεραν ισραηλινούς βομβαρδισμούς στις πόλεις Σιδώνα και Τύρο, στον νότιο Λίβανο.

Νέα αμερικανικά χτυπήματα στην Υεμένη

Την ίδια ώρα, παραμένει στο «κόκκινο» η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Υεμένη, όπου κατευθύνεται και η ελληνική φρεγάτα «Υδρα», βάζοντας βαθύτερα τη χώρα στο «στόμα του λύκου» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και για τα ευρωατλαντικά σχέδια.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM - το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τις αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή) δήλωσε ότι τη Δευτέρα οι δυνάμεις της κατέστρεψαν 3 μη επανδρωμένα πλοία επιφανείας, 2 πυραύλους Κρουζ, καθώς και ένα επιθετικό drone, πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι. Σε ανάρτησή της η CENTCOM είπε ότι οι στόχοι που χτυπήθηκαν αποτελούσαν «άμεση απειλή» για τα εμπορικά πλοία και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ