Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΠΟΛΙΑ
Αμεσα μέτρα προστασίας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ»), ζητώντας από την κυβέρνηση και τις εταιρείες να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή διέλευση πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών, στις οποίες εδώ και πολλούς μήνες επικρατεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων και μέλη του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Σύλλογος Σεπολίων «Η Αναγέννηση» που καλούσε στην κινητοποίηση.

Παράλληλα απαίτησαν από την κοινοπραξία να πάρει μέτρα ώστε να μειωθεί η όχληση προς τους κατοίκους από το εργοτάξιο και να επιταχυνθούν οι εργασίες!

Απέναντί τους βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους, που επισήμαναν πως οι κάτοικοι δεν θα φοβηθούν τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η Λίνα Σοφιανού, πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Σεπολίων - Κολωνού (μέλος της ΟΓΕ), και ο Κώστας Γιασιντζής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Στη συγκέντρωσή παρευρέθηκαν οι Γιώργος Λαμπρινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 128ου Δημοτικού Σχολείου, Αντιγόνη Ζαρογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τρεις Γέφυρες», Δέσποινα Αλεβυζάκη, δημοτική σύμβουλος Αθήνας με την «Ανοιχτή Πόλη», Μαρία Λόκα, κοινοτική σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημήτρης Κατής, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων - Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνα.

Η κύρια ομιλία έγινε από τον Θεοδόση Μπενάτο, πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση».

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης «στόλισαν» τη διάβαση με τα δίκαια συνθήματά τους, στέλνοντας μήνυμα προς τους υπεύθυνους ότι «δεν θα κάνουμε πίσω από αυτά που απαιτούμε και δικαιούμαστε!». Αντίθετα, οι προσπάθειες του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων θα συνεχιστούν με υπόμνημα διαμαρτυρίας και με συναντήσεις που θα απαιτήσει να πραγματοποιηθούν με το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τη δημοτική αρχή.

Οι κάτοικοι απαιτούν αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού, ηχητικές σημάνσεις, φωτεινές σημάνσεις, προσβασιμότητα για Ατομα με Αναπηρία, καλή ορατότητα, ελάχιστη ταχύτητα διέλευσης συρμών και κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επιτάχυνση των έργων της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια, χωρίς εντατικοποίηση της εργασίας και νέα «ατυχήματα» για τους εργαζόμενους του εργοταξίου και η υπογειοποίηση να επεκταθεί σε όλο το μήκος τους μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ