Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συγκέντρωση την Παρασκευή, μέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στις 3 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Κερατσίνι

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 1 Μάρτη, στις 3 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Οπως αναφέρεται σε ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΕΚ Πειραιά, «η σημερινή περιφερειακή αρχή Αττικής, όπως και οι προηγούμενες, συμφωνώντας με την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, έχει την ευθύνη για μια σειρά από προβλήματα που απασχολούν τόσο τους εργαζόμενους στον Πειραιά όσο και τους κατοίκους της περιοχής».

Αναφέρεται στην ανάπτυξη στο λιμάνι με την επέκταση του κινεζικού μονοπωλίου και την υλοποίηση του master plan, που μοναδικό στόχο έχει τη γιγάντωση των κερδών της COSCO, σε βάρος των εργαζομένων στο λιμάνι, των ναυτεργατών, των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, στην ανάπλαση στον δήμο του Πειραιά, που αποτελεί τη βιτρίνα, πεδίο κερδοφορίας μερίδας του κεφαλαίου στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στο εμπόριο, την ώρα που οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα.

Αναφέρεται ακόμα στα καζάνια του θανάτου στο Πέραμα και της «Oil One» στη Δραπετσώνα, που ανενόχλητα σπέρνουν καρκίνο χρόνια τώρα, ενώ το ενδεχόμενο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης πλανάται πάνω από την περιοχή, αλλά και στη δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό Κερατσινίου, που θα αποτελεί μια νέα υγειονομική βόμβα, την ώρα που η κατάσταση των Κέντρων Υγείας πάει από το κακό στο χειρότερο.

«Ολα τα παραπάνω, αλλά και άλλα ζητήματα που θέτουν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής του ευρύτερου Πειραιά, επιβάλλουν άμεση λύση. Οι ζωές μας βρίσκονται πάνω από τα κέρδη των λίγων. Αυτό απαιτεί οργάνωση του αγώνα και καθημερινή πάλη ενάντια στην πολιτική που υλοποιούν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και διαχρονικά οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές ως προέκταση του κεντρικού αστικού κράτους», τονίζει.

Στη συγκέντρωση καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους μια σειρά από σωματεία και μαζικοί φορείς του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής. Μεταξύ αυτών ο Τερψηχώρος Πολιτιστικός Σύλλογος, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ