Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Εγκλωβισμός 90 επιβατών τρένου

Αμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του «οδοντωτού» απαιτεί η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Τον εγκλωβισμό περίπου 90 επιβατών του οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού - Καλαβρύτων, που από καθαρή τύχη γλίτωσαν τα χειρότερα, είχαν ως αποτέλεσμα οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν χτες το πρωί επί του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το τρένο έφτασε σε απόσταση περίπου 1.800 μέτρων από την αφετηρία του στην περιοχή Νιάματα, όταν και σταμάτησε από την πρώτη κατολίσθηση, ενώ όπως ανέφεραν και τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε και δεύτερη περίπου στα 3.800 μέτρα. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με λεωφορεία του ΟΣΕ με τη συνδρομή ΠΥ και αστυνομίας που τους απεγκλώβισαν.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό.

Σε σχόλιό της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «οι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στις "συμπληγάδες πέτρες" των ανύπαρκτων μέτρων συντήρησης και των διαπιστευμένων και χιλιοειπωμένων ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας» και προσθέτει: «Εναν χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαιώνεται με επικίνδυνο τρόπο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας.

Σε μία περιοχή όπου κυβέρνηση και Περιφέρεια δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική ανάπτυξη, τα αναγκαία έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων, είναι ανύπαρκτα και μπαίνουν στο ζύγι "κόστους - οφέλους".

Απαιτούμε άμεσα από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να πάρουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία του "Οδοντωτού" για το δρομολόγιο Διακοφτό - Καλάβρυτα με ασφάλεια για τους επιβάτες και το προσωπικό που εργάζονται σε αυτό».

Ανακοίνωση για το συμβάν απαιτώντας άμεσα μέτρα εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ