Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κοροϊδεύει ασύστολα για την πανάκριβη λαϊκή στέγη

Κοροϊδεύει ασύστολα ο πρωθυπουργός με τα μέτρα που εξαγγέλλει τάχα ως λύσεις για το οξυμένο πρόβλημα της λαϊκής στέγης, την ώρα που ευνοεί ανοιχτά εταιρείες και μεγαλοϊδιοκτήτες.

Σε ανάρτησή του την Κυριακή ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι μέσω και των επιδομάτων στέγασης οι επιδοτούμενοι «έχουν μια στήριξη για να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης», ενώ μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» θα προστεθούν κι άλλοι «ωφελούμενοι», κι αυτό ενώ ακρίβεια και φορομπηξία σαρώνουν το λαϊκό εισόδημα, τα ενοίκια έχουν εκτιναχθεί, όσοι δε τολμάνε μια αγορά έχουν να πληρώσουν ληστρικά επιτόκια δανεισμού για υπερτιμημένα σπίτια αμφίβολης αξίας.

Σημειωτέον, σε ομιλία ο Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή, επιδεικνύοντας τον κυνισμό του κεφαλαίου, αφού πρώτα αναγνώρισε ότι όντως τα ενοίκια «έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά 40% σε σχέση με το 2018», κατόπιν το παρουσίασε ως την «άλλη όψη του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζαμε πριν από μια δεκαετία, αυτό της πλήρους κατάρρευσης της αξίας της αγοράς ακινήτων με καταστροφικές συνέπειες και για τους ιδιοκτήτες». Πρόσθεσε, δε, ότι «πράγματι η αύξηση στις τιμές των ακινήτων είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, ας θυμηθούμε όμως και το σημείο αφετηρίας από το οποίο ξεκινήσαμε ως αποτέλεσμα της υπερδεκαετούς κρίσης. Τα ακίνητα σήμερα έχουν αυξηθεί σημαντικά και αυτό είναι και μία ένδειξη» ότι «η οικονομία πηγαίνει καλά», τόνισε, διεκδικώντας εύσημα για το γδάρσιμο όσων ανθρώπων ενοικιάζουν ή παίρνουν υπέρογκα δάνεια για να αγοράσουν ένα σπίτι. Μάλιστα, περίπου έδωσε σήμα και για νέες αυξήσεις, ισχυριζόμενος ότι «οι τιμές των ακινήτων ακόμα δεν έχουν φτάσει στο σημείο που βρίσκονταν το 2007 - 2008, είναι κάτω από αυτό το επίπεδο. Εχουν αυξηθεί σημαντικά από μία πολύ χαμηλή βάση», όπως είπε, προετοιμάζοντας για τα χειρότερα.

Παραπέρα, παρουσίασε, τάχα, ως φιλολαϊκό μέτρο την πρόθεση της κυβέρνησης «να αυξήσουμε το όριο για αγορά ακινήτων μέσω της Golden Visa, ενδεχομένως και στα 800.000 ευρώ, με το μέτρο να αφορά όλες τις περιοχές που δέχονται πίεση στα ενοίκια». Στο μεταξύ, είπε ότι μόλις 7% των αγοραπωλησιών των ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια αφορούσαν την Golden Visa, άρα δεν είναι αυτή που φέρνει ανατιμήσεις στα ακίνητα, όπως ο ίδιος επέμεινε.

Σημειωτέον, ο ίδιος αναγνώρισε ότι η κίνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο της χορήγησης Golden Visa στις 500.000 ευρώ για περιοχές υψηλής ζήτησης, έναντι άλλων όπου το κατώτατο όριο αγοράς για τη χορήγησή της έμεινε στα 250.000 ευρώ, «έχει δημιουργήσει μια μεγάλη πίεση προς τη Δυτική Αθήνα, περιοχές δηλαδή οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες στο στόχαστρο των αγοραστών Golden Visa, με αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση και σε αυτές τις περιοχές», όπως είπε, σε άλλη μια επιβεβαίωση ότι στην οικονομία του κεφαλαίου ο λαός είναι μονά - ζυγά χαμένος.

Η κυβέρνηση διαφημίζει ως λύση για φτηνή στέγη τη λεγόμενη «κοινωνική αντιπαροχή», όπου οικόπεδα σε περιοχές - φιλέτα (στην Κηφισιά 11 στρέμματα, στο Μαρούσι 1,2, στην Παιανία 20, στη Λάρισα 40, στην Ξάνθη 28, στον Βόλο 74, στη Χαλκιδική 42, στην Αρτα 39, στο Αγρίνιο 16,5 και στις Σέρρες 12,5) θα περάσουν σε ιδιώτες - εργολάβους. Από τα σπίτια που θα κατασκευαστούν από τις τεχνικές εταιρείες, το ποσοστό εκμετάλλευσης του αναδόχου θα κυμαίνεται μεταξύ 30% και 60%, πάνω σε κρατική γη.

Τέλος, παρέπεμψε στο «Εξοικονομώ 2023» για κάποια επιδότηση σε ανακαινίσεις παλαιών κατοικιών που δεν εξασφαλίζουν φθηνή ποιοτική στέγη στον λαό και το οποίο επιπλέον στέλνει πελάτη στις ασφαλιστικές για πανάκριβες ασφαλίσεις κατοικίας προκειμένου να πάρουν οι ασφαλισμένοι μια έκπτωση κυριολεκτικά κοροϊδία στον ΕΝΦΙΑ του ακινήτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απεργίες στη Βρετανία(2023-04-04 00:00:00.0)
Η λαϊκή κατοικία στην ΕΕ και η αλήθεια πίσω από την εκτόξευση των ενοικίων(2021-11-30 00:00:00.0)
Στους 95 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι(2018-08-14 00:00:00.0)
ΗΠΑ: Ενοίκια φωτιά!(2012-07-08 00:00:00.0)
Το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι πολλοί(2011-03-04 00:00:00.0)
«Αντικειμενικοί» φορομπήχτες(2001-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ