Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Δεν συναινούμε στις εγκληματικές αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ως νέοι στρατευμένοι δηλώνουμε την εναντίωσή μας στην αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και καταδικάζουμε την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Σε μια περίοδο που η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται από τις συνεχόμενες επιθέσεις του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, η προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στο πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας, στέλνοντας προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μας κάνει θύτες άλλων λαών και ταυτόχρονα στόχους αντιποίνων. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να παλέψει ώστε να μη σταλεί κανένα ελληνικό πλοίο εκτός συνόρων.

Τη στιγμή που ο λαός και η νεολαία δέχονται επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά τους, που ο μισθός δεν φτάνει ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών, είναι άκρως προκλητικό να σπαταλιούνται δισεκατομμύρια ευρώ για τέτοιου είδους αποστολές και εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων μας. Μάλιστα, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να επιχειρεί να εξαγοράσει τη συμμετοχή του πληρώματος στη φρεγάτα, τάζοντας οικονομική ανταμοιβή στο ίδιο το πλήρωμα και στις οικογένειές τους, κοστολογώντας την ίδια τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Με αυτήν την επιστολή θέλουμε να κάνουμε σαφές πως δεν πρόκειται να σωπάσουμε ούτε να συναινέσουμε στις εγκληματικές αποστολές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον άλλων λαών. Ενώνουμε τις φωνές με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού πως είμαστε ενάντια σε τέτοιες επικίνδυνες αποφάσεις.

Απαιτούμε:

- Να ακυρωθεί η αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στον Κόλπο του Αντεν.

- Να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.

- Να κλείσουν εδώ και τώρα όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Στρατιώτες 298 Μ/Κ ΤΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ