Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κανονισμός PRÜM II»: Γιγάντωση του ευρωενωσιακού φακελώματος σε βάρος του λαού

Στη συζήτηση σχετικά με την «Αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δεδομένων για την αστυνομική συνεργασία («Pr?m II»)» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:

«Ο υπό συζήτηση κανονισμός "Pr?m II" γιγαντώνει το ευρωενωσιακό φακέλωμα. Στην ήδη υπάρχουσα αυτοματοποιημένη ανταλλαγή DNA, δακτυλικών αποτυπωμάτων, αδειών κυκλοφορίας, τώρα προστίθενται εικόνες προσώπου, η φωτογραφία ενός διαδηλωτή, ενός απεργού, αλλά και κάθε είδους στοιχεία που συλλέγει η αστυνομία. Ολα τα παραπάνω κοινοποιούνται άμεσα σε ΕΕ, Europol και κράτη - μέλη.

Αποδεικνύεται ότι η ΕΕ και τα αστικά κόμματα δεν έχουν αντιρρήσεις για τις "παρακολουθήσεις" όταν αυτές γίνονται από το αστικό κράτος, πάντα σε βάρος του λαού.

Το δε άρθρο 56 ιδιαίτερα συνιστά μνημείο υποκρισίας, καθώς δίνει το πράσινο φως για ένα όργιο παρακολούθησης, αναθέτοντας στις ίδιες τις κατασταλτικές αρχές και την Europol τον "αυτοέλεγχό" τους.

ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις είναι ασύμβατες με έννοιες όπως δημοκρατικές ελευθερίες και λαϊκά δικαιώματα. Οι λαοί, σε σύγκρουση με το κράτος των λίγων και τους νόμους τους, μπορούν να εξασφαλίσουν τα συλλογικά δικαιώματά τους, διεκδικώντας με την πάλη τους την ανατροπή του επικίνδυνου κατασκοπευτικού σε βάρος του λαού νομοθετικού πλαισίου, που στην Ελλάδα υλοποίησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση των παρακολουθήσεων και της καταστολής(30/11/2022)
Δικτατορία του κεφαλαίου ...όνομα και πράγμα(20/8/2022)
Σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις(9/8/2022)
Μηχανισμοί της ΕΕ παράγουν τις κατευθύνσεις που υλοποιούν οι κυβερνήσεις(4/7/2020)
Με σφραγίδα της ΕΕ η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς(19/7/2007)
O ρόλος της EUROPOL(8/3/1998)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ