Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Με ευχές για αγωνιστικότητα και αισιοδοξία η κοπή της πίτας

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στο κέντρο «Γραμμές» στην Αθήνα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Παρευρέθηκαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε Ομοσπονδίες και σωματεία, αγωνιστές πρωτοπόροι εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδων, εκπρόσωποι του ταξικού συνταξιουχικού κινήματος και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Τη δική τους ξεχωριστή θέση μάλιστα είχαν οι παλαίμαχοι συνδικαλιστές, εκείνοι που είχαν πάρει την πρωτοβουλία πριν από 25 χρόνια να συγκροτήσουν τον αγωνιστικό - ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Επίσης, εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο επίτιμος πρόεδρός της, Γιώργος Μαυρίκος, που παρέλαβε και το κομμάτι της ΠΣΟ. Στην όμορφη αυτή συνάντηση το «παρών» έδωσε και εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, εισπράττοντας μηνύματα αλληλεγγύης απέναντι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ επίσης ευχαρίστησε θερμά τους μουσικούς που «έντυσαν» την εκδήλωση, καθώς και τους εργαζόμενους του μαγαζιού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «συνεχίζουμε με αισιοδοξία, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα» και πρόσθεσε: «Μαζί με τις ευχές δεν ξεχνάμε ότι η νέα χρονιά μάς έχει βρει ετοιμοπόλεμους απέναντι στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στην Υγεία, στην Παιδεία».

Επισήμανε ότι τα παραπάνω γεμίζουν το ταξικό κίνημα με «μεγάλη ευθύνη» και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αποδεχτούμε να πληρώνουμε ξανά και ξανά, να υποβαθμίζεται η ζωή μας».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στους φοιτητές και τους αγρότες που αγωνίζονται αυτό το διάστημα.

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Βασίλας.

Τραγούδησαν οι: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Νίκη Τσιακίρη.

Επαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Νικόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Βεντούρης (μπάσο) και Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ