Τρίτη 13 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις υγειονομικών

-- Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 16 Φλεβάρη, στη 1.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με θέμα «Η εκρηκτική αύξηση των προβλημάτων του δημόσιου συστήματος Υγείας - Ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία».

-- Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν την Πέμπτη 15 Φλεβάρη στη 1.30 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς παραμένουν τα εκρηκτικά προβλήματα που προκαλεί η διαχρονική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα πάνω από 1.000 παιδιά να είναι στη λίστα αναμονής για χειρουργείο εδώ και 16 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι ο χειρουργικός τομέας είχε αποφασίσει την αναστολή των χειρουργείων από χθες, λόγω της έλλειψης προσωπικού, ενώ μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση προχώρησε σε προφορικές δεσμεύσεις για άμεση προκήρυξη τριών θέσεων αναισθησιολόγων. Μάλιστα, κατά την πάγια τακτική της και στη γνωστή λογική των μπαλωμάτων, μετακινεί υγειονομικούς από το άλλο νοσοκομείο, μπας και λειτουργήσουν οριακά τα χειρουργεία.

-- Σε κινητοποίηση σήμερα Τρίτη στις 7.30 π.μ. στα ΤΕΠ του ΨΝΑ Δαφνί καλεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας με την οποία προβλέπεται τα άτομα που προσέρχονται στα ψυχιατρικά τμήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας να φεύγουν από την αρμοδιότητα της αστυνομίας πριν την ολοκλήρωση της εξέτασης, και να αποτελούν ευθύνη του Ψυχιατρικού Τμήματος και του εφημερεύοντος ψυχιάτρου. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ