Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Αγωνιστική απάντηση στα τελεσίγραφα των απολύσεων

«Οποια καθαρίστρια θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο μέσω του εργολάβου, θα συνεχίσει να εργάζεται μέσω του εργολάβου. Τώρα αν κάποιος δεν θέλει να δουλέψει με εργολάβο, αυτό είναι δικό του θέμα». Τα παραπάνω είναι τα προκλητικά λόγια - τελεσίγραφο της κυβέρνησης, διά στόματος του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, προς τις χιλιάδες συμβασιούχων που καλούνται να «επιλέξουν» μεταξύ της ανεργίας και της επισφαλούς εργολαβικής εργασίας, ενώ καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων δημόσιων μονάδων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων.

Ταυτόχρονα, σε εργασιακή ομηρία είναι χιλιάδες ακόμη συμβασιούχοι (επικουρικοί, μέσω προγραμμάτων «4.000 στην Υγεία» και απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών της ΔΥΠΑ, μέσω ΕΟΔΥ, «τριμηνιτών» επικουρικών, ειδικευόμενων νοσηλευτών κ.λπ.) που δουλεύουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας με κουτσουρεμένα δικαιώματα και μισθούς.

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά την Πέμπτη 1η Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας, όπου θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Αίτημα αιχμής είναι η ύπαρξη νομοθετικής ρύθμισης που θα μετατρέπει τις συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στον «Ευαγγελισμό»

«Ο εμπαιγμός και οι προκλήσεις από την πλευρά της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους του μεγαλύτερου νοσοκομείου, που με αυτοθυσία και εις βάρος της υγείας τους και των οικογενειών τους το κρατάνε ακόμη όρθιο με διπλο-τριπλοβάρδιες - νυχτέρια συνεχόμενα - χωρίς τα νόμιμα ρεπό και άδειες, έχουν φτάσει στο μη παρέκει» διαμηνύει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και καλεί σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, στα Επείγοντα, προκειμένου να μπει τέλος στην ασυδοσία.

Για την υπολειτουργία των Παιδιατρικών κλινικών

Σε κινητοποιήσεις καλεί αύριο Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), διαμαρτυρόμενο για την υπολειτουργία της Παιδοψυχιατρικής και των Παιδοχειρουργικών κλινικών. Το Σωματείο καλεί σε δίωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. και στη 1.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ. Απαιτεί την άμεση πλήρη στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ και των Παιδοχειρουργικών κλινικών ΠΑΓΝΗ και ΓΝ Χανίων με κατεπείγουσες προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.

Για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας με το απαραίτητο προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό κ.ά.), αλλά και τον αναγκαίο εξοπλισμό, απαιτούν τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και το παράρτημα Συνταξιούχων Καλαμάτας ΔΕΚΟ - Τραπεζών, που καλούν σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αύριο Τετάρτη (10.30 π.μ.) και πορεία προς το ΚΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ