Σάββατο 13 Γενάρη 2024 - Κυριακή 14 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το συνολικό πλάνο υπερκαλύφτηκε, η μάχη συνεχίζεται

Στο 100,52% βρίσκεται το ποσοστό

RIZOSPASTIS

Τη Δευτέρα 8 Γενάρη, στο 11ο κατά σειρά «κλείσιμο», υπερκαλύφθηκε στο 100,52% το συνολικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ. Παράλληλα, το δικό τους πλάνο έχουν ξεπεράσει 5 Οργανώσεις Περιοχής, η ΚΝΕ, ενώ και οι υπόλοιπες βρίσκονται σε τροχιά υπερκάλυψης. Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, της πολιτικής αυτής μάχης για το Κόμμα, έρχεται να επιβεβαιώσει το αυξημένο κύρος του στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, την αναγνώριση και την εκτίμηση που συγκεντρώνουν η δράση του, οι θέσεις του στο πλάι του λαού, η δυνατότητα να σταθεροποιηθεί και να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, όλα αυτά που φάνηκαν και στις μάχες του προηγούμενου διαστήματος.

Ολα αυτά τροφοδοτούν με νέα ορμή τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ τόσο για τη συνέχεια της Οικονομικής Εξόρμησης, για να πιαστούν όλοι οι επιμέρους στόχοι, όσο και για τους πολλούς αγώνες που είναι μπροστά.

Σε ό,τι αφορά την κατάταξη, με τίποτα δεν φαίνεται να χάνει την πρωτιά η ΚΟ Ηπείρου, που με 125,07% συνεχίζει να βρίσκεται στην «κορυφή» του πίνακα των Οργανώσεων Περιοχής. Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν έχει άλλη άποψη η ΚΟ Εξωτερικού, που με 114,11% είναι στη 2η θέση. Με νύχια και με δόντια κρατιέται στην πρώτη τριάδα η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 103,98%, αφού αντιμετωπίζει πολλούς διεκδικητές. Ενας από αυτούς είναι η ΚΟ Αττικής που με 102,08% έκανε μέσα σε λίγες μέρες άλμα δύο θέσεων όντας πλέον στην 4η. Ακολουθεί η ΚΟ Αιγαίου με 101,27%, η οποία επίσης έχει υπερκαλύψει το πλάνο της. Αυτό ετοιμάζεται να κάνει και η ΚΟ Κρήτης που έπεται με 98,07%. Με διαφορά στήθους, μεταξύ τους, έρχονται οι ΚΟ Θεσσαλίας με 95,97% και Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 95,33%. Ακολουθεί η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 93,38%, ενώ στη συνέχεια κατά σειρά είναι οι ΚΟ: Κεντρικής Μακεδονίας με 91,05%, Πελοποννήσου με 88,70% και Δυτικής Ελλάδας με 84,41%.


Το 112,89% του πλάνου της έχει υπερκαλύψει η ΚΝΕ. Το 85,52% του δικού της έχει πιάσει η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 89,75% αυτή του «902».

ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας: Ακόμη πιο ψηλά ο πήχης τις μέρες που απομένουν

«Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται μια ανάσα από την κάλυψη του πλάνου, όπου για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, με καλύτερους όρους "διεκδικούμε" μια καλύτερη θέση στην άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση για τα τελευταία μέτρα αυτής της μαραθώνιας αλλά όμορφης πολιτικής μάχης», σημειώνει για την Οικονομική Εξόρμηση ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας.

Υπογραμμίζει ότι και σε αυτήν τη μάχη «μπορούμε να πούμε ότι αργά αλλά σταθερά εκφράζονται και στην Οργάνωσή μας μια σειρά δείκτες που δείχνουν μέσα από τη δουλειά των Οργανώσεων το ανεβασμένο κύρος του Κόμματος και στην περιοχή μας».

Τονίζει ότι πριν από τη λήξη ακόμη της εξόρμησης «έχει αυξηθεί πάνω από 20% το ποσοστό αυτών που μας ενίσχυσαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, έχει αυξηθεί πάνω από 25% το ποσοστό των ανθρώπων που έδωσαν τη μάχη δίπλα στην Οργάνωση με το κουπόνι στο χέρι. Είναι χαρακτηριστικά οι δεκάδες εργαζόμενοι στους χώρους της ΔΕΗ που περίμεναν και φέτος το ημερολόγιο του ΚΚΕ, οι δεκάδες υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που συνεχίζουν να παλεύουν δίπλα στο Κόμμα και από αυτό το μετερίζι ανοίγοντας νέους δρόμους για την Οργάνωση».

«Συνολικά μας δίνει ώθηση ότι μια Τομεακή Οργάνωση από την περιοχή μας, η Καστοριά - Βοΐου, είναι στις 20 πρώτες Τομεακές Οργανώσεις», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια περιοχή όπου είναι έντονες οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, όμως το αποτέλεσμα δείχνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τη δυνατότητα να πιάνει τους στόχους ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».


Καταλήγοντας ο Γ. Κανάτσιος επισημαίνει πως «δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, βάζουμε τον στόχο όλες οι Τομεακές να υπερκαλύψουν το πλάνο τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τις επόμενες μέρες οργανώνονται γλέντια των Οργανώσεων, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και χωριά όπου τα περιθώρια είναι πολλά ακόμα.

Βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, φιλοδοξώντας η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων και να συμβάλει με καλύτερους όρους στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχη έως το τέλος για να «κοκκινίσουν» όλοι οι δείκτες!(2023-01-21 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία(2021-01-20 00:00:00.0)
Στο 86,06% η κάλυψη του πλάνου πανελλαδικά(2016-12-21 00:00:00.0)
Στο 89,68% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου(2014-12-24 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία(2001-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ