Σάββατο 13 Γενάρη 2024 - Κυριακή 14 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διεργασίες αναστήλωσης με το αντιλαϊκό σχέδιο ανά χείρας

Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την οργάνωση του συνεδρίου του στα τέλη Φλεβάρη, ενώ σειρά παίρνουν τα λεγόμενα «περιφερειακά συνέδρια». Την ίδια ώρα η «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται, με τον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες:

-- Να εκφράζει ξανά τη στήριξή του στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, με τον πρόεδρό του να λέει από την Κωνσταντινούπολη ότι «είμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση, και εγώ προσωπικά, υπέρ του θετικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», εννοώντας βέβαια την ατζέντα που χαράσσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του ΝΑΤΟ, με «οδικό χάρτη» επώδυνους συμβιβασμούς για τα λαϊκά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

-- Να βάζει πλάτη στην κυβερνητική κοροϊδία ότι για την ακρίβεια φταίει η ...αισχροκέρδεια, με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις μέσα στη βδομάδα, για να μένουν στο απυρόβλητο τα κέρδη του κεφαλαίου και οι πραγματικές αιτίες της φτώχειας του λαού, που έχουν την υπογραφή και της δικής του πολιτικής.

-- Να ξεκαθαρίζει διά του προέδρου του ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», και μάλιστα με κομματική πειθαρχία, έχοντας προηγουμένως καταθέσει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχη πρόταση νόμου. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ως ζήτημα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», την ώρα που στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο ανατρέπει το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα, το οποίο στηρίζεται στη συμπληρωματική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην τεκνοποίηση.

Πάνω σε αυτό το έδαφος συνεχίζονται και οι διεργασίες «αναστήλωσης» της σάπιας σοσιαλδημοκρατίας: Μέσα στη βδομάδα με επιστολή τους τα στελέχη του κόμματος Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Ραγκούσης και Θ. Θεοχαρόπουλος ζήτησαν, ενόψει των ευρωεκλογών, την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ απ' την ομάδα της «ευρωπαϊκής αριστεράς» και την ένταξή του στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών (όπου ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως «παρατηρητής»), σημειώνοντας ότι «η μάχη των επόμενων ευρωπαϊκών κι εθνικών εκλογών δεν θα κριθεί στο έδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά στο έδαφος της Κεντροαριστεράς».

Στις διεργασίες προστίθεται και το «Δίκτυο» του Δ. Τεμπονέρα, που αναμένεται να κατεβάσει πολιτική πλατφόρμα στην ΚΕ, με βασικό αίτημα την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ «για να εκκινήσει η διαμόρφωση κοινωνικοπολιτικού "Μετώπου Δημοκρατίας" σε ολόκληρη τη χώρα» με πολιτικούς φορείς, συνδικάτα, μαζικούς φορείς κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ