Σάββατο 13 Γενάρη 2024 - Κυριακή 14 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση παρέμβαση ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου

Αμεση παρέμβαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Bataan», το οποίο έχει αγκυροβολήσει στη ράδα του Φαλήρου.

Η αρχή έγινε με τη συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, στην οποία μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΟ Πειραιά και βουλευτής Α' Πειραιά. Παρευρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ.

Στον χαιρετισμό του ο Ν. Αμπατιέλος σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά ο λαός του Πειραιά γίνεται θεατής στα σουλάτσα αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων πριν ή μετά από επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο των πολεμικών και ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΕΕ - ΝΑΤΟ. Συμπλήρωσε πως η ένταση της παρουσίας και η κινητικότητά τους οφείλονται στην όξυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με τελευταίο επεισόδιο τις επιθέσεις ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας στην Υεμένη.

«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε μαζί με τον λαό του Πειραιά και όλης της Ελλάδας για την απεμπλοκή της χώρας από αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Είμαστε ξανά εδώ όπως ήμασταν πέρυσι τον Φλεβάρη, όταν στην αντίστοιχη θέση ήταν το αεροπλανοφόρο "Τζορτζ Μπους", όπως ήμασταν ξανά εδώ όταν ήταν το γαλλικό "Ντε Γκολ" και θα είμαστε πάντα εδώ, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, να το πάρουν καλά χαμπάρι, δεν πρόκειται να συνηθίσουμε σε αυτές τις εικόνες», τόνισε.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Αλεξάνδρας, απέναντι από το πλοίο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Εκεί οι πυρσοί έκαναν τη νύχτα μέρα φροντίζοντας έτσι ώστε το μήνυμα «Είναι ανεπιθύμητοι» να γίνει ορατό μέχρι το πλοίο.

Παράλληλα, μαζικά διακινήθηκε η σχετική ανακοίνωση της ΤΟ, στην οποία γίνεται κάλεσμα στον λαό του Πειραιά να αντιπαλέψει τη μετατροπή του σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών.

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Λιτόχωρο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης και Πιερίας, το Σάββατο 13/1 στις 11.30 π.μ. στην πύλη της Α' προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (δίπλα στον «Ερυθρό Σταυρό») και την Κυριακή 14/1 στις 11 π.μ., στην πλατεία Λιτοχώρου.

Τις τελευταίες μέρες, ΝΑΤΟικά πλοία των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας έχουν δέσει ανοιχτά του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στη Γρίτσα του Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε απόβαση αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων και εξοπλισμού για τη διεξαγωγή ασκήσεων - πραγματικών δοκιμών πολέμου.

Η ΕΔΥΕΘ αναφέρει ότι «ο λαός και η νεολαία της πόλης έχουν δώσει σκληρούς αγώνες για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και πολέμους», ενώ θυμίζει ότι «σε δύο μήνες συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στον λαό της Γιουγκοσλαβίας, το 1999». Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας τονίζει ότι «αποτελεί πρόκληση για τον λαό η μετατροπή της περιοχής σε πεδίο βολής των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ