Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Φρένο σε πλειστηριασμούς και εκβιασμούς με νέα κινητοποίηση σωματείων

Πάγωσαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και απειλή πλειστηριασμού για δύο περιπτώσεις εργαζομένων

Εξω από τα γραφεία της «doValue» βρέθηκαν για μια ακόμα φορά χτες συνδικάτα και φορείς, σε μια ακόμα κινητοποίηση ενάντια στο κύμα πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, στους εκβιασμούς και τις απειλές με τις οποίες τράπεζες και funds βάζουν στο χέρι την πρώτη κατοικία.

Η κινητοποίηση, την οποία στήριξε η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και η απειλή του πλειστηριασμού για δύο περιπτώσεις εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, την κινητοποίηση οργάνωσε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία πλειστηριασμού της κατοικίας εργαζόμενου σε ξενοδοχείο της Αττικής. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος κλήθηκε να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό, προκειμένου να αποφύγει τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, χωρίς καν να έχει ενημερωθεί πως ένα μέρος από το σύνολο των δανειακών του υποχρεώσεων έχει περάσει στην «doValue»! Στο πλευρό του βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου, μέλη του κλαδικού Συνδικάτου, αλλά και πολλοί συνάδελφοί του από το επιχειρησιακό σωματείο στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετάνια» και «King George», του οποίου είναι πρόεδρος.

Η παρέμβαση είχε αποτέλεσμα να αποτραπεί κάθε μέτρο αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος του εργαζόμενου και της οικογένειάς του και να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για ρύθμιση με όρους στους οποίους να μπορεί να αντεπεξέλθει. «Με βάση τους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, το μαχαίρι βρίσκεται στον λαιμό μας», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, και κατήγγειλε τους εκβιασμούς με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι πλήθος βιοπαλαιστών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανείων τους. Οπως εξάλλου υπενθύμισε, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εν έτει 2024 «παίρνουν τον ίδιο μισθό που έπαιρναν το 2011», ενώ οι δόσεις σε όλα τα δάνεια αυξάνονται λόγω της αύξησης των επιτοκίων. «Χρειάζεται να οργανωθεί ένας τέτοιος αγώνας ούτως ώστε να καταργηθούν οι απαράδεκτοι νόμοι που βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό των εργαζομένων που προσπαθούν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους», τόνισε. Τέλος, κάλεσε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Παρθενώνας» (Πετράλωνα, Θησείο κ.α.) βρέθηκε εκ νέου «στο πόδι», κηρύσσοντας διευκολυντική στάση εργασίας και συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, για να υπερασπιστεί εργαζόμενη που δέχεται ανάλογους εκβιασμούς. Μετά από προηγούμενη παρέμβαση, την 1η Νοέμβρη 2023, η εταιρεία γνωστοποίησε στην εκπαιδευτικό τους «νέους» υποτίθεται όρους για τον διακανονισμό του δανείου της. Ωστόσο, ο «νέος» διακανονισμός αποδείχθηκε κοροϊδία, καθώς η δόση που πρότεινε η εταιρεία ήταν ίδια με την προηγούμενη και σε ύψος στο οποίο η εργαζόμενη δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Ετσι, ο Σύλλογος επανήλθε απαιτώντας όρους αποπληρωμής που να λαμβάνουν υπόψη το εισόδημα της εργαζόμενης. «Σημασία έχει η οργανωμένη πάλη. Ολοι να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε αδικημένου που παλεύει για να κρατήσει το σπίτι του», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος του Συλλόγου, Βιολέττα Γαλανοπούλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις κόντρα στις εξώσεις από τα «κοράκια» (16/5/2024)
Στον δρόμο πετιέται οικογένεια ανέργων στη Θεσσαλονίκη (10/11/2023)
«Στο πόδι» τα σωματεία για τη μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας (5/9/2023)
Νέες παρεμβάσεις σε «Intrum» και «DoValue» ενάντια σε πλειστηριασμούς (20/6/2023)
Αγωνιστικό - μαχητικό μπλόκο στο ξεσπίτωμα λαϊκών νοικοκυριών (7/6/2023)
Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών, αγροτικής γης και εισοδήματος (24/2/2021)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ