Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΜΕΝ
Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις υπονομεύουν την ασφάλεια

Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα αυξημένα καθήκοντα, οι απαιτήσεις των εφοπλιστών «διαμορφώνουν συνθήκες διαρκούς υπονόμευσης της ασφάλειας και προστασίας της ζωής των ναυτεργατών», επισημαίνει η ΠΕΜΕΝ με αφορμή τη φωτιά στο πλοίο «Stride», με σημαία Παναμά, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Danaos Shipping».

Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά αυτή πέθαναν δύο ναυτεργάτες, ο α' μηχανικός και ο γ' μηχανικός, ενώ βαριά τραυματισμένος από εγκαύματα είναι ο καθαριστής. Ολα τα μέλη του πληρώματος είναι ουκρανικής καταγωγής, το πλοίο κατασκευής του 1997, χωρητικότητας 2.174 containers και βρισκόταν στο λιμάνι του Χιούστον των ΗΠΑ, σε διαδικασία πετρέλευσης (bunkering).

Η ΠΕΜΕΝ σημειώνει ότι «σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την αιτία της εκδήλωσης της πυρκαγιάς» και υπογραμμίζει: «Οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα αυξημένα καθήκοντα, οι απαιτήσεις των εφοπλιστών, η ναυτική εκπαίδευση, που αποτελεί στην πλειοψηφία των χωρών πρόσφορο έδαφος για ιδιώτες, με διπλώματα και πιστοποιητικά έναντι αμοιβής που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, διαμορφώνουν συνθήκες διαρκούς υπονόμευσης της ασφάλειας και προστασίας της ζωής των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ