Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΤΙΚΗ
Αγωνιστικά, διεκδικητικά, στηρίζοντας τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντι στη βάρβαρη πολιτική

Ορκίστηκαν οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη

ο Μ.Σελέκος
ο Μ.Σελέκος
Με τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούν αταλάντευτα στο πλευρό του λαού και των διεκδικήσεών του, ορκίστηκαν την Κυριακή 17 Δεκέμβρη οι δημοτικές αρχές που εκλέχθηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και της Πετρούπολης.

Στην τελετή στην Καισαριανή, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου και Βύρωνα, Ανδρέας Καραβίδας και Βαγγέλης Γείτονας, αντίστοιχα, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, Σπύρος Τζόκας και Αντώνης Καμπάκας.

Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, τόνισε ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στην προσπάθειά μας, γνωρίζουμε ότι κινούμαστε σε εχθρικό περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Εμείς ως δημοτική αρχή δεν θα γίνουμε το όχημα να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Θέτουμε προτεραιότητες και ξεδιπλώνουμε σχέδιο διεκδίκησης, κόντρα στον αντιδραστικό ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Διοίκηση στις σημερινές συνθήκες».

Επισήμανε τις διεκδικήσεις που θα προτάξει η νέα δημοτική αρχή μαζί με τον λαό της πόλης, όπως: Η πλήρης χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος. Η κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις. Η προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος με τα αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Η προτεραιότητα σε έργα που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, ιδιαίτερα στη συντήρηση της σχολικής στέγης και στη διεύρυνση της σχολικής υποδομής. Η δημιουργία ανθρώπινων υποδομών στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού και η διάσωση των «Πυροβολημένων» στο Τρίγωνο. Οι υποδομές για δωρεάν άθληση, πολιτισμό και αναψυχή. Η προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προβλήματος. Η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΧΑΪΔΑΡΙ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Ο Ηλίας Σταμέλος σημείωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα αποτελέσει στήριγμα στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού. «Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας. Ιδιαίτερα τα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «όλοι γνωρίζουν τι παραλαμβάνουμε, τα προβλήματα σε όλους τους τομείς είναι σοβαρά κ.λπ. Ο δήμος είναι υπερχρεωμένος και οι υπηρεσίες του ασφυκτιούν από την έλλειψη προσωπικού, βασικές κοινωνικές δομές απειλούνται με συρρίκνωση και κλείσιμο ή σπρώχνονται στην ιδιωτικοποίηση». Διαβεβαίωσε δε ότι μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συναντήσεις με τους μαζικούς φορείς θα δοθεί αναλυτική εικόνα των προβλημάτων, αλλά και το σχέδιο για τη διεκδίκηση λύσεων. Ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστικές δημοτικές αρχές με δημάρχους τον Μανωλίδη, τον Μακρή και τον Κατημερτζή.

Οπως είπε, «δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης. Κριτήριό μας αποτελούν οι ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, κανένας δεν περισσεύει».

Στην Πετρούπολη

Ο B. Σίμος
Ο B. Σίμος
«Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τα ζητούμενα των δημοτών, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού της Πετρούπολης. Θα αντιπαρατεθούμε σε οτιδήποτε εμποδίζει την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων», τόνισε ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, κατά την τελετή ορκωμοσίας της αγωνιστικής δημοτικής αρχής.

Στον πολιτικό όρκο που έδωσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήλωσαν ότι «θα υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες του λαού».

Στην τοποθέτησή του πριν από την ορκωμοσία, ο Β. Σίμος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είχαμε το σύνθημα: "Προχωράμε όλοι μαζί". Δεν το είπαμε για να κοροϊδέψουμε, για να υφαρπάξουμε ψήφους. Εχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να δώσουμε λύσεις στα - μικρότερα ή μεγαλύτερα - προβλήματα της Πετρούπολης».

Ενώ τόνισε ότι «πρόοδος για εμάς είναι η επίλυση ή τουλάχιστον η μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση κάθε ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Από τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Πετρούπολη, ως τα θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και καθημερινότητας. Είναι σημαντικό κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τους κατοίκους της, τα περισσότερα από τα οποία, δυστυχώς, χρονίζουν.

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Εμείς πιστεύουμε στη μεγάλη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανθρώπων που ασχολούνται με την Παιδεία, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων του αθλητισμού. Θα εργαστούμε ακούραστα για να είμαστε... αντιπολίτευση, παρά το γεγονός πως είμαστε η δημοτική αρχή, σε οτιδήποτε υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σε οτιδήποτε υποβαθμίζει το περιβάλλον, σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη - υπέρ των δημοτών της Πετρούπολης - των δυνατοτήτων που προσφέρει η εποχή μας».

Ο Β. Σίμος έθεσε ως προτεραιότητα «να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Να απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή. Να αποκτήσει η πόλη μας υποδομές στην Προσχολική Αγωγή και παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νέων γονιών. Να αποκτήσει, επιτέλους, η Πετρούπολη ένα αθλητικό στάδιο, το οποίο θα χαίρονται οι σύλλογοι και η νεολαία της πόλης μας».

Στο Χαϊδάρι

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Χαϊδαρίου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος, ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η χρηματοδότηση από το κράτος φτωχή και το προσωπικό λίγο. Χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την καθαριότητα, όπως και το ενδεχόμενο εγκατάστασης LNG στον Σκαραμαγκά. Με ιδιαίτερη έμφαση μίλησε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, όπως και τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Επίσης ιεράρχησε ως πολύ σοβαρά τα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία, τα πεζοδρόμια και τους δρόμους και δεσμεύθηκε για μεγάλη προσπάθεια στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενώ τόνισε πως για όλα αυτά ο δήμος θα επιδιώξει τη συμμετοχή του λαού της περιοχής.


Ο Ηλ. Σταμέλος
Ο Ηλ. Σταμέλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ