Ορκίστηκαν οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη
ο Μ.Σελέκος |
Στην τελετή στην Καισαριανή, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου και Βύρωνα, Ανδρέας Καραβίδας και Βαγγέλης Γείτονας, αντίστοιχα, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής, Σπύρος Τζόκας και Αντώνης Καμπάκας.
Ο νέος δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, τόνισε ότι «γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στην προσπάθειά μας, γνωρίζουμε ότι κινούμαστε σε εχθρικό περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Εμείς ως δημοτική αρχή δεν θα γίνουμε το όχημα να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Θέτουμε προτεραιότητες και ξεδιπλώνουμε σχέδιο διεκδίκησης, κόντρα στον αντιδραστικό ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Διοίκηση στις σημερινές συνθήκες».
Επισήμανε τις διεκδικήσεις που θα προτάξει η νέα δημοτική αρχή μαζί με τον λαό της πόλης, όπως: Η πλήρης χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος. Η κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις. Η προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος με τα αναγκαία έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Η προτεραιότητα σε έργα που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες του λαού, ιδιαίτερα στη συντήρηση της σχολικής στέγης και στη διεύρυνση της σχολικής υποδομής. Η δημιουργία ανθρώπινων υποδομών στον οικισμό του Βλητικού Σταθμού και η διάσωση των «Πυροβολημένων» στο Τρίγωνο. Οι υποδομές για δωρεάν άθληση, πολιτισμό και αναψυχή. Η προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού. Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού/συγκοινωνιακού προβλήματος. Η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
ΧΑΪΔΑΡΙ |
Οπως είπε, «δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες ότι όλα θα τα λύσουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτές. Βαδίζουμε κόντρα στο ρεύμα που οδηγεί στην καταστροφή του λαού. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προτάσεις μας και η δράση μας θα είναι απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης. Κριτήριό μας αποτελούν οι ανάγκες της πόλης μας και των κατοίκων της. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, κανένας δεν περισσεύει».
Ο B. Σίμος |
Στον πολιτικό όρκο που έδωσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήλωσαν ότι «θα υπερασπιζόμαστε πλήρως τα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες του λαού».
Στην τοποθέτησή του πριν από την ορκωμοσία, ο Β. Σίμος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Εμείς, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, είχαμε το σύνθημα: "Προχωράμε όλοι μαζί". Δεν το είπαμε για να κοροϊδέψουμε, για να υφαρπάξουμε ψήφους. Εχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να δώσουμε λύσεις στα - μικρότερα ή μεγαλύτερα - προβλήματα της Πετρούπολης».
Ενώ τόνισε ότι «πρόοδος για εμάς είναι η επίλυση ή τουλάχιστον η μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση κάθε ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας. Από τα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Πετρούπολη, ως τα θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και καθημερινότητας. Είναι σημαντικό κάθε μικρότερο ή μεγαλύτερο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη και τους κατοίκους της, τα περισσότερα από τα οποία, δυστυχώς, χρονίζουν.
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ |
Ο Β. Σίμος έθεσε ως προτεραιότητα «να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μεταξύ άλλων, προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας. Να απομακρυνθεί οριστικά η χωματερή. Να αποκτήσει η πόλη μας υποδομές στην Προσχολική Αγωγή και παιδικούς σταθμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των νέων γονιών. Να αποκτήσει, επιτέλους, η Πετρούπολη ένα αθλητικό στάδιο, το οποίο θα χαίρονται οι σύλλογοι και η νεολαία της πόλης μας».
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Χαϊδαρίου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος, ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά η χρηματοδότηση από το κράτος φτωχή και το προσωπικό λίγο. Χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την καθαριότητα, όπως και το ενδεχόμενο εγκατάστασης LNG στον Σκαραμαγκά. Με ιδιαίτερη έμφαση μίλησε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, όπως και τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων.
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ |
Ο Ηλ. Σταμέλος |