Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τον Βασίλη

Πριν από λίγες μέρες «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύντροφος, ο κομμουνιστής γιατρός Βασίλης Τοπαλλιανίδης.

Ο σύντροφος Βασίλης γεννήθηκε το 1962 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, όταν ήταν μαθητής Λυκείου στην περιοχή του Κορυδαλλού. Το 1981 έγινε μέλος του ΚΚΕ και την ίδια χρονιά ξεκινάει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Λένινγκραντ με υποτροφία του Συλλόγου Ελληνοσοβιετικής Φιλίας. Το 1987 τελειώνει την παιδιατρική και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου παίρνει την ειδικότητα του πνευμονολόγου στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο σ. Βασίλης ήταν και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια, εκπροσώπησε το Κόμμα μας από πολλές και διαφορετικές θέσεις ευθύνης. Υπήρξε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, για πολλά χρόνια υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ στον δήμο Αχαρνών, ενώ για πάνω από 20 χρόνια βρέθηκε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αχαρνών, μεταφέροντας κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού μας, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν δίκαια αιτήματα του λαϊκού κινήματος της περιοχής. Ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών έδωσε παλικαρίσια και τη μάχη των πρόσφατων τοπικών εκλογών, φτάνοντάς τη μέχρι το τέλος όρθιος, όπως ο ίδιος έλεγε, και όπως άλλωστε έκανε με ό,τι του ανέθετε το Κόμμα.

Ως γιατρός για πολλά χρόνια και έως το τέλος της ζωής του εργάστηκε στο Κέντρο Υγείας του δήμου Αχαρνών. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Δίκαια κατέκτησε τον τίτλο του λαϊκού γιατρού, αφού υπήρξε στην κυριολεξία υπηρέτης του λαού.

Στις πρόσφατες πυρκαγιές βρέθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων της περιοχής, συνομιλούσε καθημερινά με τον λαό της περιοχής για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ. Ηταν και φέτος στη θέση του, στις εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Είχε άγχος να ανταποκρίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή στην ιδεολογική και πολιτική διαπάλη, γι' αυτόν τον λόγο το μόνο που ζητούσε ήταν να φροντίζουμε να του ανανεώνουμε τη συνδρομή στον «Ριζοσπάστη» για να τον έχει κάθε πρωί στο σπίτι και να μπορεί να τον διαβάζει.

Σύντροφε Βασίλη, πάντοτε είχες έγνοια για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας. Σου δίνουμε υπόσχεση, ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε για ακόμα μια φόρα το Κόμμα μας, να υπερκαλύψει τον στόχο του, ώστε από καλύτερες θέσεις να δυναμώνει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε με τον λαό τον δρόμο της ανατροπής, για τον σοσιαλισμό.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα μας, του οποίου υπήρξε μέλος και στέλεχος έως το τέλος της ζωής του, το πόσο των 2.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΝΕ προσφέρει στη μνήμη του σ. Βασίλη το πόσο των 700 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ