Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΚΡΗΤΗ
Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Σε όλες σχεδόν τις πόλεις ήταν από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων.

Στο Ηράκλειο το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου συμμετείχαν χιλιάδες εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών. Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και του ΚΚΕ. Ξεχώρισε η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών με το πανό που έγραφε «...μάθημα ζωής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς». Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων. Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στα Χανιά ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, με ιδιαίτερα μαζική την παρουσία της νεολαίας. Τα συνθήματα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» ακούγονταν συνεχώς στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων. Ακολούθησε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που στο πανό έγραφε «50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό, το Πολυτεχνείο ζει στους σύγχρονους αγώνες. Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης».

Στο Ρέθυμνο αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και της Ενωσης Γονέων του δήμου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Στο Λασίθι έγιναν επίσης συγκεντρώσεις σε Αγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα, με μαζική παρουσία εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ