Τρίτη 21 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Με τους αγώνες μας στον δρόμο της ανατροπής τιμάμε τον ανυπότακτο Νοέμβρη

Γιάννενα
Γιάννενα
Στα Γιάννενα οι εορτασμοί για τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου, ανήμερα της επετείου του ξεσηκωμού, σφραγίστηκαν από τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που συγκροτημένα μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους βροντοφώναξαν «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά». Εδωσαν χρώμα και παλμό με τα συνθήματα αλλά και τα τραγούδια τους, ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην ανθρωποσφαγή στη Γάζα, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελεύθερη πατρίδα.

Πολυπληθής ήταν η συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και δεκάδων φορέων του νόμου, ενώ αίσθηση έκανε η ξεχωριστή παρουσία των μαθητών των «Λαϊκών Μαθημάτων» του Εργατικού Κέντρου. Ακόμα, δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και από την Παλαιστίνη, ένωσαν τη φωνή τους διεκδικώντας «Free Palestine».

Είχε προηγηθεί νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δόμπολη, όπου έγιναν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων από δεκάδες φορείς. Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από το πρωί έστησαν στον χώρο του μνημείου έκθεση φωτογραφίας, όπου ξεναγήθηκαν δεκάδες μαθητές και φοιτητές.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαγγελματίες και φοιτητές συμμετείχαν στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στην πρώην νομαρχία. Ακολούθησαν ομιλίες και στη συνέχεια με μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία στην κεφαλή (την οποία έφτιαξαν μαθητές μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου) ξεκίνησε η αντιιμπεριαλιστική πορεία, που μετέφερε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα συνθήματα που απαιτούν να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα. Τη δική τους παρουσία είχαν και οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», με σύνθημα «Με τους αγώνες μας στον δρόμο της ανατροπής τιμάμε τον ανυπότακτο Νοέμβρη».

Λευκάδα
Λευκάδα
Στη Λευκάδα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μηνά, από σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και ακολούθησε αντιιμπεριαλιστική πορεία που ολοκληρώθηκε με μαθητική συναυλία, στην οποία συμμετείχαν και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου.

Στην Ηγουμενίτσα, δυναμική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Στη συγκέντρωση απήγγειλαν ποιήματα μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ ακολούθησαν ομιλίες.

Στην Αρτα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο, τη Συντονιστική Επιτροπή Φοιτητικών Συλλόγων και Σχολείων Αρτας, την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης από το ΕΚΑ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αρτας.

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Μνημείο Ηρώων από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ