Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, του αδελφού του, Μαχίρ Ασαντ, και δύο Σύρων στρατηγών, των Γασάν Αμπάς και Μπασάμ Αλ Χασάν, εξέδωσαν χτες οι γαλλικές αρχές, κατηγορώντας τους για «ανάμειξη σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», αναφορικά με επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων το 2013, η οποία όμως φέρεται ότι ήταν προβοκάτσια από τη ΜΚΟ «Λευκά Κράνη», που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται από δυτικές μυστικές υπηρεσίες και σχετίζεται άμεσα με τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ καθαίρεσε την Τρίτη τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μοχάμεντ Αλ Χαλμπούσι, ισχυρό Σουνίτη πολιτικό, αποδεχόμενο την καταγγελία ενός βουλευτή που τον κατηγορούσε για πλαστογραφία εγγράφου. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι «έβαλε τέλος στη θητεία» του Αλ Χαλμπούσι, αλλά και ότι καθαίρεσε από το αξίωμά του και τον βουλευτή που τον είχε μηνύσει, τον Λαΐθ Αλ Ντουλέιμι.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Oι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στη Γουατεμάλα και η τελευταία τροπική καταιγίδα «Πιλάρ» έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. 89 σχολεία όλων των βαθμίδων έχουν σημαντικές ζημιές και κάποια έχουν γκρεμιστεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να έχουν χάσει τους εκπαιδευτικούς τους χώρους. Αναδεικνύεται ξανά η χρόνια εγκατάλειψη του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα αυτή της Κεντρικής Αμερικής, με πολλά από τα συνολικά 9.000 σχολεία να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ