Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διακομματική συμφωνία «χρηματοδότησης του κράτους»

Την παράταση χρηματοδότησης του κράτους και των ομοσπονδιακών δημοσίων υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών μέχρι 19/1/2024 ενέκρινε αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ η Βουλή των Αντιπροσώπων, ψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο με 336 ψήφους υπέρ έναντι 95 κατά.

Το νομοσχέδιο, που είχε διακομματική στήριξη, προωθείται για ψήφιση μέχρι το τέλος της βδομάδας και από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί χωρίς πρόβλημα. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ, όπως και ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, Μιτς Μακόνελ, διαβεβαίωσαν ότι επιθυμούν την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας του κράτους και ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί αρκετές μέρες πριν την αργία των Ευχαριστιών, την επόμενη βδομάδα.

Ο Μακόνελ μάλιστα εξήρε τη διακομματική συνεργασία στο θέμα αυτό, εκφράζοντας την επιθυμία η τάση αυτή να συνεχιστεί και για την αντιμετώπιση «άλλων μεγάλων θεμάτων που βρίσκονται μπροστά, από τώρα μέχρι τη μέρα που θα εκπνεύσει η προθεσμία της 19ης Ιανουαρίου για τη χρηματοδότηση του κράτους». Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται από ρυθμίσεις για νέα χρηματοδότηση των πολέμων σε Ισραήλ και Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ