Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα

Μαζικό και γεμάτο παλμό το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης

«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και στον αγώνα του ενάντια στην κατοχή, καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε από το μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο εργαζομένων και νεολαίας στη Λάρισα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, της Επιτροπής Ειρήνης, άλλων σωματείων και μαζικών φορέων της Λάρισας.

Ακούστηκαν δυνατά σε όλη την πόλη συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Η Ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη μέχρι τη λευτεριά», ενώ το πέρασμα της πορείας από την 1η Στρατιά, όπου βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ, σηματοδότησε τη λαϊκή απαίτηση να αποσυρθούν η φρεγάτα «Ψαρά» και οι άλλες φρεγάτες από την περιοχή, να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να σταματήσει η πόλη της Λάρισας να είναι ΝΑΤΟικό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 ΠΜ, να κλείσουν το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά και όλες οι βάσεις στην περιοχή και στη χώρα, ενώ έγραψαν και το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε μίλησαν ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, και ο Θανάσης Αθανασιάδης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης. Ακόμα, διαβάστηκε ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Σαμίχ Αλ Κασέμ, από την Νατάσα Γιαλαμά εκ μέρους του Εικαστικού Επιμελητηρίου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης ο νεοκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής και ο Τάσος Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εξω από την 1η Στρατιά
Εξω από την 1η Στρατιά
Στις ομιλίες τους ο Θ. Αθανασιάδης και ο Γ. Σκόκας τόνισαν την ανάγκη να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και να δυναμώσει και ο αγώνας με αιτήματα: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα αιματοβαμμένα σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αποχώρηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από τις αποστολές του ΝΑΤΟ στην περιοχή, να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις. Να καταργηθούν οι επικίνδυνες συμφωνίες με το κράτος - δολοφόνο, που στρέφονται ενάντια στον παλαιστινιακό λαό αλλά και ενάντια στους λαούς Ελλάδας και Ισραήλ.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ