Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
Δεν θα νικηθούμε ποτέ, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην ισραηλινή τρομοκρατία

Το νέο μακελειό που διεξάγει σε βάρος του παλαιστινιακού λαού το ισραηλινό κατοχικό κράτος, με αποκορύφωμα το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε με τον βομβαρδισμό του Νοσοκομείου «Αλ Αχλί» στη Γάζα το βράδυ της Τρίτης, κατήγγειλε χθες με έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Γιουσέφ Ντορχόμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον δίκαιο αγώνα του.

Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο, υποφέρει εδώ και δεκαετίες από σφαγές, δολοφονίες αθώων αμάχων και παιδιών, υπογράμμισε ο Παλαιστίνιος πρέσβης, παραθέτοντας επιπλέον χαρακτηριστικά στοιχεία για την ισραηλινή κατοχή, όπως για τους πάνω από 5.000 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους, τους πάνω από 1.000 φυλακισμένους με «διοικητική κράτηση», δηλαδή χωρίς κατηγορίες και χωρίς δίκη, την απάνθρωπη πολιορκία που βιώνουν από το Ισραήλ εδώ και 17 χρόνια οι πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και την τωρινή προσπάθεια της ισραηλινής κυβέρνησης να τους στραγγαλίσει, αφήνοντάς τους χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μη δώσει νομιμοποίηση στα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού, να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση ώστε να σταματήσει άμεσα αυτόν τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων.

Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ, σημείωσε ότι οι φραστικές καταδίκες από λίγες ευρωπαϊκές χώρες και Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν φτάνουν, πολύ περισσότερο που μια σειρά δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ δίνουν το «πράσινο φως» για την ισραηλινή εθνοκάθαρση στη Γάζα.

Καταγγέλλοντας την προσπάθεια της ισραηλινής κυβέρνησης να επιρρίψει στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, ανέφερε μια σειρά χαρακτηριστικά στοιχεία που ξεσκεπάζουν την ισραηλινή προπαγάνδα.

Κάλεσε δε συνολικότερα τα ελληνικά ΜΜΕ να μην αναπαράγουν τα fake news της ισραηλινής προπαγάνδας, η οποία χρησιμοποιείται για να δαιμονοποιήσει όλους τους Παλαιστίνιους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψεύτικη ιστορία για τα αποκεφαλισμένα μωρά σε ισραηλινό κιμπούτς.

Ο πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ελληνικό λαό, ο οποίος εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό με διαδηλώσεις υποστήριξης και διάφορους άλλους τρόπους.

Και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να έρθει διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς να αποκτήσει ο παλαιστινιακός λαός τα νόμιμα δικαιώματά του, χωρίς την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του, στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Δεν θα νικηθούμε ποτέ, δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην ισραηλινή τρομοκρατία. Εχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε και θα ζήσουμε», υπογράμμισε. «Αυτή η γη είναι δική μας και εκεί θα παραμείνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ