Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΣΕΒ
Νέες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο

Με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ συναντήθηκε χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, αναλαμβάνοντας νέες δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο. Στη σύσκεψη, κατά το Μαξίμου, «εξετάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιδιωτική επιχειρηματικότητα», όπως «η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού ώστε να διαθέτει υψηλού επιπέδου δεξιότητες, οι δυνατότητες για περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων, στρατηγικοί στόχοι όπως η πράσινη μετάβαση, αλλά και οι προκλήσεις οι οποίες απορρέουν από τις πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται πανευρωπαϊκά», όπως τονίζεται από πλευράς Μαξίμου.

Στο ίδιο φόντο, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης». Αλλωστε, με τον αντεργατικό νόμο - έκτρωμα που ψήφισε τις προάλλες στη Βουλή, όσο και με το νέο φορολογικό που φορτώνει με επιπλέον βάρη τους βιοπαλαιστές ΕΒΕ, έδωσε ήδη δείγματα των σχεδιασμών τους στη νέα τετραετία, ενώ και οι νέες αντιδραστικές αλλαγές που βρίσκονται στα σκαριά, όπως π.χ. για την επιτάχυνση της ταξικής δικαιοσύνης, θα συζητηθούν και στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, στην προσπάθεια να παρουσιάσουν «φιλολαϊκό» προφίλ, υποτίθεται συζήτησαν «τη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να συνεισφέρει οργανωμένα στην αποκατάσταση των πλημμυροπαθών περιοχών στη Θεσσαλία», επί της ουσίας αντιμετωπίζοντας «την κρίση ως ευκαιρία». Συμφώνησαν ότι μέλη του Συνδέσμου μπορούν «να αναλάβουν την επισκευή, ανακατασκευή, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές», με τους επιχειρηματικούς ομίλους να πατάνε πόδι στα σχολεία και στην εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ