Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
Μαζί με τον λαό για την προστασία του περιβάλλοντος

Σε εκδήλωση της ΚΟΒ Ανω Τούμπας της ΤΟ δήμου Θεσσαλονίκης μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βασίλης Τομπουλίδης.

Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Γοβατζιδάκη στη Μαλακοπή, με τίτλο «Μαζί με τον λαό στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, ελεύθερους χώρους και ποιότητα ζωής». Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Νάντια Κόκαλη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την εκδήλωση παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, όπου δόθηκε το γενικό περίγραμμα της πολιτικής που ακολουθείται σε τοπικό επίπεδο και εξειδικεύει την αστική στρατηγική σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ενώ αναφορά έγινε και στις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το θέμα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της «βιώσιμης αστικής ανάπτυξης» που διαφημίζουν Περιφέρεια και δήμοι στην περιοχή, ο Β. Τομπουλίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περιοχή της Νέας Ελβετίας και τα «Κεραμεία Αλλατίνη», σημειώνοντας: «Στην περιοχή είναι θεσμοθετημένα, από το 1925, 195 στρέμματα χώρων πρασίνου, από τα οποία έχουν υλοποιηθεί μόνο τα 31 στρέμματα, δηλαδή μόνο το σημερινό πάρκο Ν. Ελβετίας. Επειδή ακριβώς η γη αποτελεί εμπόρευμα και επειδή ο χώρος πρασίνου δεν ήταν στις προτεραιότητες του κεφαλαίου, εκκρεμεί για περίπου 100 χρόνια η αξιοποίηση των υπόλοιπων 159 στρεμμάτων. Από την άλλη το ΕΠΣ για τα "Κεραμεία Αλλατίνη" αποτελεί ακόμα μια ψηφίδα του παζλ της υπό διαμόρφωση εικόνας της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η εικόνα καθορίζεται από την επιλογή μετατροπής της πόλης σε τουριστικό και εμπορικό κέντρο. Ιδιωτική πολεοδόμηση λοιπόν και ένταξη στο σχέδιο πόλης μιας περιοχής που μέχρι τώρα ήταν εκτός ΓΠΣ, κατασκευή ουρανοξύστη ύψους 100 μ. πιθανά για πολυτελές ξενοδοχείο. Πρόκειται για επενδύσεις και υποδομές κατά βάση απλησίαστες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αξιοποίηση του χώρου αποκλειστικά με κριτήριο την κερδοφορία της επένδυσης του επιχειρηματικού ομίλου. Οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου που διαφημίζονται αποτελούν και σε αυτή την περίπτωση το αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά και αισθητικά προαύλιο της ιδιωτικής επένδυσης».

Τέλος, ο Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε: «Απέναντί τους, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και απέναντι στο αντιλαϊκό μέτωπο των "3" (Ζέρβας, Πέγκας, Αγγελούδης) ο λαός μας θα χρειαστεί μια ισχυρή, εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και στον δήμο Θεσσαλονίκης. Που θα ενώνει τον αγώνα της με το μαζικό εργατικό κίνημα και τις διεκδικήσεις των σωματείων. Που θα είναι μια δύναμη κρούσης για τον λαό μαζί με τους βουλευτές του ΚΚΕ στην πόλη μας. Θα χρειαστεί νέες δυνάμεις που θα βρεθούν από την επόμενη μέρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καλύτερη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ