Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να γίνει κριτήριο ψήφου η τραγική κατάσταση στην Υγεία

Η τραγική κατάσταση στην Υγεία να γίνει κριτήριο ψήφου σε δήμους και Περιφέρεια. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με ειδικό φυλλάδιο που διακινεί μαζικά μέσα από εξορμήσεις, με τίτλο «Μαζί με τον λαό στους αγώνες για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους».

Οπως αναφέρει, «ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία 4 χρόνια έχει νιώσει στο πετσί του τις συνέπειες του "Νέου ΕΣΥ" με τα παχιά λόγια της κυβέρνησης. Πλήρωσε εκατόμβες νεκρών μέσα στην πανδημία, ενώ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σύστημα Υγείας της περιοχής μιλάει από μόνη της:

  • Τα κενά σε προσωπικό κυμαίνονται από 20% έως 30% στα 9 νοσοκομεία της πόλης.
  • Αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που δεν πήραν άδεια για όλο το καλοκαίρι.
  • Καταγράφονται πολύωρες αναμονές μέχρι και στα επείγοντα!
  • Το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργεί επειδή δεν έχει προσωπικό.
  • Αναμονές μέχρι και 2 χρόνια για χειρουργείο.
  • Υπολειτουργία διαγνωστικών λόγω έλλειψης σε ακτινοδιαγνώστες και τεχνολόγους.
  • Ασθενείς που νοσηλεύονται σε άσχετες με την πάθησή τους κλινικές λόγω πληρότητας.
  • Ελάχιστες και πάντα πλήρεις ΜΕΘ παίδων, ώστε πολλά παιδιά να διακομίζονται στην Αττική.
  • Ελλιπής φύλαξη που οδηγεί ακόμα και σε ξυλοδαρμούς υγειονομικών στα επείγοντα.
  • Εκτίναξη των συμβασιούχων (30% έως 50% του προσωπικού) και άθλιες συνθήκες εργασίας.
  • Ασθενοφόρα από εταιρείες ή με οδηγούς άσχετους με την προ-νοσοκομειακή φροντίδα.
  • Ανύπαρκτη πρόληψη της Υγείας, παραδομένη στην "ατομική ευθύνη", αν την αντέχει η τσέπη».
  • Αναδεικνύει ότι η κυβέρνηση και το αστικό κράτος δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την υγεία του λαού.

«Η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές της περιοχής έλαμψαν διά της απουσίας τους σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, ενώ ταυτόχρονα δεν στήριξαν τις διεκδικήσεις των ασθενών και των υγειονομικών. Για αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές μετριούνται μόνο με κέρδη και ζημιές και στον τομέα της Υγείας.

Το ΚΚΕ την ίδια στιγμή προειδοποιεί ότι οι δραματικές ελλείψεις έχουν πολλαπλάσιες επιπτώσεις σε έκτακτες συνθήκες, όπως για παράδειγμα αυτή την περίοδο μέσα σε μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές ή όταν πλημμυρίζουν ακόμα και τα νοσοκομεία.

Δεν μπορούν να σωθούν όσοι κινδυνεύουν όταν δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι διασώστες και επαρκή μέσα», σημειώνει.

Καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο τον λαό! Για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Προβάλλει ότι «σήμερα θα μπορούσε να υπάρχει δημόσια Υγεία που να καλύπτει εξολοκλήρου τις ανάγκες όλης της κοινωνίας. Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα όλη η απαραίτητη υποδομή, υπάρχει σε μεγάλο βαθμό το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και η γνώση για να προλαμβάνονται και να καταπολεμούνται τα προβλήματα υγείας όλων των ανθρώπων.

Χρειάζεται όμως σύγκρουση με την πολιτική και τις προτεραιότητες αυτού του κράτους, της ΕΕ. Αγώνας ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

Ενίσχυση των φωνών μέσα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια που θα παλεύουν για Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλο τον λαό».

Και σημειώνει ότι «περισσότεροι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι εγγύηση ότι θα δυναμώσει ο αγώνας και μέσα στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια για στήριξη των υποδομών Υγείας και όλων των κοινωνικών δομών με σταθερή κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των αναγκών.

Γιατί τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να μπουν μπροστά οι ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ