Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
Η κραυγή αγωνίας να μετατραπεί σε φωνή διεκδίκησης για μέτρα αποκατάστασης

«Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων, των αγροτών και των επαγγελματιών του Τουρισμού σχετικά με τις καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων προστασίας των σπιτιών μας, των χωραφιών και των επιχειρήσεων πρέπει να μετατραπεί σε στεντόρεια φωνή διεκδίκησης για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς Μουρεσίου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, του διοικητή του ΕΛΓΑ και του δημάρχου, στις 21 Σεπτεμβρίου, 15 μέρες μετά τις καταστροφές στην περιοχή και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά.

Συγκεκριμένα και αναφορικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζαγοράς Μουρεσίου αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«-- Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαραίτητων εργασιών για τις γέφυρες Κισσού, Ζαγοράς και Πουρίου. 15 μέρες μετά τις καταστροφές, με τη συγκομιδή να έχει ξεκινήσει και τα σχολεία να ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αποκατάσταση πρόσβασης μέσω στρατιωτικής γέφυρας σε Πουρί, καθώς και επισκευής της γέφυρας Ζαγοράς. Η αντίστοιχη γέφυρα στον Κισσό καθυστερεί αδικαιολόγητα.

-- Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των απαραίτητων τεχνικών έργων για τη μόνιμη αποκατάσταση των δρόμων, αγροτικής οδοποιίας, εθνικού κυκλώματος, δημοτικών δρόμων, ούτε αναφορά στο πόσα χρήματα θα διατεθούν.

-- Δεν δόθηκε απάντηση σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών, τόσο για την απώλεια εισοδήματος με 1.000 ευρώ / στρέμμα όσο και για το κατεστραμμένο πάγιο κεφάλαιο στα κτήματα, που διεκδικούν οι αγρότες.

-- Δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει αποζημίωση των κατοίκων για ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο των οικιών τους.

-- Δεν υπήρξε αναφορά σχετικά με αποζημίωση για τη σοδειά που δεν θα καταφέρουν να συγκομίσουν οι αγρότες του δήμου μας, κυρίως σε μήλα, κάστανα και άλλα προϊόντα.

-- Δεν υπήρξε καμία αναφορά για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών που αναφέρονται στο ΦΕΚ 824Β/2020, σχετικά με τις καταστροφές του 2018, και περιλαμβάνουν 76 περιοχές σε όλα τα χωριά του δήμου μας, από το Ξουρίχτι μέχρι το Πουρί. Θα δοθούν χρήματα για τα απαραίτητα έργα, και πότε;

-- Οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι εξελίσσεται η παραχώρηση από το υπουργείο Υποδομών της απευθείας ανάθεση έργων στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ, με fast track διαδικασίες.

Τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και εξασφάλισης των σπιτιών μας, των υποδομών και των χωραφιών, ιεραρχούνται με βάση τη λογική κόστους - οφέλους και, όπως φαίνεται, δεν τίθενται σε προτεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ