Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΗΤΕΙΑ - ΚΡΗΤΗ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημόσιας Υγείας

«Ξεχείλισε το ποτήρι» με τις νέες μετακινήσεις - μπαλώματα στα δημόσια νοσοκομεία

Παλλαϊκή αγωνιστική κινητοποίηση του λαού της Σητείας για την απρόσκοπτη λειτουργία και άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της περιοχής και για την υπεράσπιση των δομών δημόσιας δωρεάν Υγείας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς, ξεκίνησαν με διαδήλωση στο ύψος της Εθνικής Οδού Σητείας - Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια έγινε μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σητείας, όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης ασθενών και υγειονομικών, ήταν η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου να μεταφερθούν δύο παθολόγοι από εκεί στο Νοσοκομείο της Σητείας, για να κάνουν δύο εφημερίες. Επίσης, στο Νοσοκομείο της Σητείας θα μεταφερθεί ένας παθολόγος από το Νοσοκομείο Νέαπολης. Μάλιστα, μετά τη συνταξιοδότηση των παθολόγων του Νοσοκομείου της Σητείας, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

«Ομως με αυτά τα μπαλώματα απλά ανακυκλώνονται τα προβλήματα και μεταφέρονται στις άλλες δομές της περιοχής», καταγγέλλουν τα σωματεία και οι φορείς που διαδήλωσαν απαιτώντας: «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «Δωρεάν Υγεία για εμάς και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμά μας».

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρέτισαν, επίσης, η Εφη Φανουράκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας, και ο Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Σίμο Συμεωνίδη, Γραμματέα της ΤΕ Λασιθίου του Κόμματος και υποψήφιο δήμαρχο Σητείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ