Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οι φαντάροι που «δεν κάνουν τσιμουδιά, όσο πέφτουνε κορμιά»...

...που γεμίζουν οργή από την επιλεκτική ανικανότητα κυβέρνησης και κράτους να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

...που αγανακτούν όταν βλέπουν η ζωή και οι ανάγκες του λαού να υπολογίζονται ως κόστος για τις κυβερνήσεις, το κράτος, τις Περιφέρειες και τους δήμους και πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.

...που δεν συμβιβάζονται με τη βαθύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας και τα εγκλήματα κατά του λαού της, που αναβαθμίζει η κυβέρνηση με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

...που δεν συμφωνούν να βαράνε σκοπιές και να δουλεύουν για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, στη μετατροπή των ελληνικών στρατοπέδων και υποδομών, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, σε ορμητήρια πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε βάρος των λαών.

...ακούνε στα παζάρια την κυβέρνηση να μιλάει για «ΝΑΤΟικά σύνορα» και «ΝΑΤΟικά νησιά» αυξάνοντας τους κινδύνους για τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

...που στα μάτια των προσφύγων και των μεταναστών βλέπουν τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ, όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και του ΝΑΤΟ που ξεσπιτώνουν ολόκληρους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδύσεών τους.

...που «ματώνουν» πληρώνοντας περί τα 4.000 ευρώ για μια θητεία που με την ολοκλήρωσή της καταλήγουν οι περισσότεροι στην ανεργία, ενώ οι κυβερνήσεις δαπανούν πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς που δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια.

...που βλέπουν το κράτος και τους μηχανισμούς του να εκπαιδεύονται για να στρέφονται ενάντια στον ίδιο τον λαό.

...που κατανοούν τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, τα δικαιώματά του και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις, αποστολές και συμφωνίες με κράτη - δολοφόνους, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία κ.ά.

...που εναντιώνονται όταν ακούνε εθνικιστικά συνθήματα από ορισμένους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς φασίστες με την κάλυψη της κυβέρνησης, του υπουργείου και ορισμένων διοικήσεων.

...που διαμαρτύρονται στα κάθε είδους καψώνια - προσβολές κ.ά., που επιστρατεύονται από ορισμένους, τάχα, για τη στρατιωτική πειθαρχία.

...έχουν τη δική τους θέση... «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη» (Ν. Χικμέτ)

***

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΚΝΕ ανανεώνει το γιορτινό ραντεβού της με τους νέους στρατευμένους στις πολύμορφες εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Η δυναμική που περιέχει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ πηγάζει από τις ανατρεπτικές θέσεις του ΚΚΕ και την πρωτοπόρα δράση και παρέμβαση που αναπτύσσει σε όλους τους χώρους που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία. Στον πυρήνα της παρέμβασής του βρίσκονται τα δικαιώματα των νέων για την περίοδο της στρατιωτικής τους θητείας. Οι στρατευμένοι νέοι που επισκέπτονται τις εκδηλώσεις του, κοντά πέντε δεκαετίες, παίρνουν δύναμη και αντοχή, ολοκληρώνοντας τη θητεία με το κεφάλι ψηλά. Είναι ξεχωριστή η εμπειρία θάλαμοι ολόκληροι στην έξοδό τους να είναι μία παρέα και να επισκέπτονται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Οι νέοι στρατευμένοι θα βρουν τον δικό τους χώρο στο Στέκι των Νέων Στρατευμένων που ετοίμασε η ΚΝΕ στα πλαίσια του 49ου Φεστιβάλ, για να τους υποδεχτεί και να συζητήσει μαζί τους.

Για κάθε φαντάρο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει καθιερωθεί πλέον να είναι ένα όμορφο διάλειμμα αναψυχής και διασκέδασης. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ αφήνει σημάδια ανεξίτηλα που συνοδεύουν γενιές ολόκληρες σε όλη τους τη ζωή. Γιατί στις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπορούν να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν στα «γιατί» που ορθώνονται ως αδιέξοδα στην καθημερινότητά τους και μέσα στα στρατόπεδα. Γιατί είναι νέοι, έχουν ανάγκες και όνειρα για τη ζωή που τους αξίζει και πρέπει να τα διεκδικούν παντού και μέσα στο στρατόπεδο.

Γιατί το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν από την αυγή...

Για να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση...

Στον αγώνα με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό!

Ολοι στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ!


Νίκος ΛΑΠΠΑΣ
Μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος της ΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ