Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακό μέτωπο με αποφάσεις εκατοντάδων συνδικάτων

Με εκατοντάδες αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, που προκηρύσσουν την απεργία αύριο Πέμπτη και οργανώνουν συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενισχύεται το απεργιακό μέτωπο απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας.

Τον «τόνο» δίνουν τα Εργατικά Κέντρα, μεταξύ τους και αυτά σε περιοχές με μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, όπως και Ομοσπονδίες σε κλάδους της βιομηχανίας, κλαδικά και επιχειρησιακά, απαντώντας και στις συκοφαντίες της κυβέρνησης ότι τάχα οι εργαζόμενοι «συμφωνούν με το νομοσχέδιο». Εκατοντάδες είναι λοιπόν τα σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που απεργούν και απορρίπτουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Απεργία αποφάσισε για τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μεταλλωρύχων, Οικοδόμων, Εμφιαλωμένων Ποτών, Συνδικάτων Εργαζομένων Μεταφορών, Ενέργειας, Χημικής Βιομηχανίας, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θεάματος - Ακροάματος, Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Ηλεκτρολόγων (στάση εργασίας), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών.

Και τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Ελευσίνας (στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ.), Πάτρας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Θήβας, Φωκίδας, Αρτας, Αγρινίου, Λαμίας, Λάρισας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Αμαλιάδας, Κορίνθου, Λιβαδειάς, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λέσβου, Λευκάδας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Κομοτηνής, Ορεστιάδας.

Δεμένα τα βαπόρια, ακινητοποιούνται αεροπλάνα

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ συμμετέχουν στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία, καλώντας σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (πλοία «Blue Star») και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ