Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Συνεχίζουμε μαζί με τον λαό για τα συμφέροντά του

Μαζική, μαχητική συγκέντρωση, που έστειλε μήνυμα επανεκλογής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, στη δημοτική αρχή Πάτρας, αλλά και αποφασιστικής ανόδου της στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας.

Στην ομιλία του, εκφράζοντας καταρχάς τη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας και καλώντας να συνεχιστεί η αλληλεγγύη, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης, επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας του πατραϊκού λαού, από κοινού με τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Εδώ και 9 χρόνια, μαζί με τον πατραϊκό λαό, δώσαμε έναν όμορφο αγώνα, για να έχει προκοπή ο τόπος μας. Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καταφέραμε να κρατήσουμε την πόλη μας όρθια, έχουμε δώσει "ανάσες" ανακούφισης. Συμβάλαμε να κρατηθεί το ηθικό του λαού μας ψηλά, να μην τον "τσακίσει" η αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», τόνισε, επισημαίνοντας: «Είναι μοναδικό αυτό που καταφέραμε εδώ στην Πάτρα. Πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί με αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση της ζωής του λαού μας και των συμφερόντων της πόλης μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα.


Από την πρώτη μας μέρα στη δημοτική αρχή διαλέξαμε μετερίζι. Δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τα λαϊκά στρώματα. Το σύνθημα "Δουλειά για Ολους - Δουλειά με Δικαιώματα" διατρανώνει τον κυρίαρχο στόχο μας. Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι για μας "όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση".

Γιατί δήμος δεν είναι τα "ντουβάρια", δεν είναι οι "πράσινες" μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους επιχειρηματίες. Δήμος για μας είναι ο λαός της κάθε πόλης, είναι η ζωή του, είναι η καθημερινή λειτουργία και η ικανοποίηση των αναγκών του.

Γι' αυτό και στο κέντρο της προσοχής μας, από την αρχή, βρέθηκαν τα παιδιά μας και οι ανάγκες τους, οι γειτονιές μας που έπαψαν πια να είναι ησυχαστήρια, πήραν ζωή, απέκτησαν χώρους αναψυχής, άθλησης.

Πορευτήκαμε με την αλήθεια και το δίκιο. Δεν περιγράφουμε τα προβλήματα, αλλά βρίσκουμε την αιτία, τα εμπόδια και δίνουμε καθημερινά μάχες για να τα ξεπεράσουμε».

Σε συνθήκες «στραγγαλισμού», απέναντι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Στάθηκε αναλυτικά σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που αντιπάλεψε η δημοτική αρχή, απέναντι στις έως και σήμερα κυβερνήσεις, στη δράση που ανέπτυξε από κοινού με τους εργαζόμενους του δήμου, σημειώνοντας:

«Είμαστε περήφανοι γι' αυτό που γίνεται στην πόλη μας. Είμαστε περήφανοι για τους εργαζόμενους του δήμου, της ΔΕΥΑΠ, των Νομικών μας Προσώπων, που στην πλειοψηφία τους αγωνίζονται, δείχνουν τις ικανότητές τους, πολλαπλασίασαν τη δουλειά τους, πετυχαίνοντας πρωτοφανή θετικά αποτελέσματα σε μεγάλης σημασίας έργα, που θα απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες της Πάτρας. Οι εργαζόμενοι του δήμου είναι μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη μας. Είναι έγκλημα του συστήματος, της ΕΕ και των κυβερνήσεων να απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να χάνονται η γνώση και η εμπειρία και τις επιπτώσεις να τις υφίστανται η πόλη μας, η χώρα μας.

Στόχος τους, να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα οι υπηρεσίες του δήμου, μιας και θα αδυνατεί σε λίγο να λειτουργήσει με το συνεχώς μειούμενο προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Εμείς παλέψαμε και θα συνεχίσουμε, στην αντίθετη κατεύθυνση. Θα διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ανανεώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις μας. Επισκευάσαμε μηχανήματα, που για πολλά χρόνια ήταν παροπλισμένα, προχωρήσαμε στην αγορά δεκάδων νέων μηχανημάτων, που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα του έργου μας. Βάζουμε και με αυτόν τον τρόπο εμπόδια στο να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του δήμου, για το "χατίρι" οικονομικών συμφερόντων».

Στη συνέχεια αναφέθηκε στις δυσκολίες που συναντά η δημοτική αρχή, από τις εχθρικές γι' αυτή κυβερνήσεις και πολιτικές, λέγοντας:

«Λειτουργούμε σε συνθήκες "στραγγαλισμού" των οικονομικών του δήμου μας, των δήμων. Ο κρατικός μηχανισμός, που εισπράττει τα έσοδα, με βάση τη νομοθεσία έπρεπε να χρηματοδοτεί τον δήμο Πατρέων με 91 εκατομμύρια ετησίως. Δίνει μόλις 24, δηλαδή 67 εκατομμύρια λιγότερα. Μας στερούν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να λύσουμε βασικά προβλήματα της πόλης μας.

Πού πάνε τα 67 εκατομμύρια; Στους επενδυτές, στους επιχειρηματικούς ομίλους, που κάνουν "χρυσές δουλειές" εν ονόματι της ανάπτυξης.

Τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι αθλητικοί χώροι δεν θεωρούνται ανάπτυξη. Οι ανοιχτές αυλές των σχολείων, με εργαζόμενους, γυμναστές, θεατρολόγους, δεν είναι ανάπτυξη».

«Μούγκα» για διεκδίκηση, για τις ευθύνες κυβερνήσεων και συστήματος από τις άλλες παρατάξεις

Μίλησε επίσης αναλυτικά για το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία 9 χρόνια στα σχολεία, τη μέριμνα για τα παιδιά, τις οικογένειές τους, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τη στάση κυβερνητικών και άλλων δυνάμεων τοπικά: «Οι κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, φράγκο δεν δίνουν για τη λειτουργία τους. Εμείς επενδύουμε για τα παιδιά μας, αυτοί επενδύουν στους κρατικοδίαιτους, που εκπαιδεύτηκαν να ζουν από τον ιδρώτα του λαού μας.

Δόθηκαν 113 νέες παιδικές χαρές προς χρήση από το 2014 έως σήμερα. Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός μας, ώστε να καλυφθεί η πόλη μας, παντού. Με τα πενιχρά μας χρήματα, με τους εργαζόμενους του δήμου να αγωνίζονται, παρά την έλλειψη προσωπικού.

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, με 600 παιδιά να δέχονται κάθε χρόνο τη φροντίδα και την αγάπη 220 δασκάλων και καθηγητών, δείγμα αξιών - ο άλλος δρόμος, έναντι της σήψης και της παρακμής. Ενας για όλους και όλοι για έναν και όχι ο θάνατός σου η ζωή μου. Οχι εγώ να περνώ καλά και ας καούν όλοι γύρω μας, όχι κάποιοι να κάνουν εκδρομές στο Διάστημα, καταστρέφοντας τις ζωές των δημιουργών του κοινωνικού πλούτου.

Πραγματοποιείται ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά των Ρομά, στο Κέντρο Κοινότητας και διεκδικούμε τη δημιουργία Κέντρων Γειτονιάς, για επέκταση της φροντίδας.

Κάντε σύγκριση. Τι είχαμε πριν, το ξαναλέμε, την περίοδο της "ισχυρής Ελλάδας" του Σημίτη;

Παρακολουθήστε τους, κιχ δεν βγάζουν γι' αυτά, μούγκα, δεν συζητάνε καν για διεκδίκηση, για ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών, των ευθυνών του συστήματος. Ολοι τους είναι μέρος του προβλήματος».

Τίποτα δεν χαρίζεται, το αποσπούμε με σύγκρουση και συλλογική διεκδίκηση

Ειδικά για τα έργα και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είπε: «Τα συμφέροντα του πατραϊκού λαού δεν διασφαλίζονται από την απραξία, τίποτα δεν χαρίζεται, το αποσπούμε με σύγκρουση και συλλογική διεκδίκηση.

Η παραλιακή ζώνη, τον Ιούλη του 2018, με νόμο δίνεται στον δήμο Πατρέων. Για το κομμάτι του εμπορικού λιμανιού, συνεχίζουμε τη διεκδίκηση.

Το τρένο που ήθελαν να περάσει επιφανειακά, πήρε τον δρόμο του, δεν θα διχοτομήσει την πόλη, υπογειοποιείται μέχρι την Κανελλοπούλου. Κερδίζουμε δημόσιο χώρο επιφανειακό, σχεδιάζουμε γραμμικό πάρκο, ποδηλατόδρομο. Είμαστε σε εγρήγορση για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, διεκδικούμε το κομμάτι από Κανελλοπούλου έως το Ρίο.

Με τα στελέχη του δήμου "εγκατασταθήκαμε" στα υπουργεία. Τελείωσε η εποχή των "καλών παιδιών" της Πάτρας και βγήκε ένα θεαματικό αποτέλεσμα. Εργα παντού, αναπλάσεις, φροντίδα».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο σημείωσε: «Κτίζουμε μια πόλη στο ύψος των ονείρων μας, με την υλοποίηση όλων των έργων που είναι σε εξέλιξη και τα έργα που θα ενταχθούν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Ναι, θα παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πόλη πολύ καλύτερη, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε μόνο σε αυτό, τους παραδίδουμε και τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.

Ενας για όλους και όλοι για έναν, ενωμένοι, σκορπίζουμε τις σάπιες αξίες όλων όσοι θέλουν να ζουν από την εκμετάλλευση των πολλών».

Να μη γίνει ξανά ο πατραϊκός λαός πελάτης συμφερόντων

Για την πολεμική που δέχεται η δημοτική αρχή τόνισε: «Ενα τέτοιο έργο, μοναδικό, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να το δουν, θέλουν να το κρύψουν, επιστράτευαν επικοινωνιολόγους για να σβήσουν την αλήθεια. Ρίχνουν τόνους λάσπης και ψέματος, για να κρύψουν την πραγματικότητα που βοά. Με πομπώδη ρητορεία και κούφια λόγια θα σώσουν την Πάτρα από τη φτώχεια. Οι νεκροθάφτες της πόλης μας θέλουν να επανέλθουν, να ξαναμετατρέψουν τους Πατρινούς σε πελάτες συμφερόντων.

Παρουσιάζουν τα ιδεολογήματά τους περί ανάπτυξης, περί επενδυτών ως σωτηρία για την πόλη μας, εννοώντας εύνοια σε επιχειρηματικούς ομίλους, να πάρουν τα "φιλέτα" της πόλης για μπίζνες.

Αυτό, όμως, πληρώνει η χώρα μας, η πόλη μας, αυτή είναι η αιτία της φτώχειας που κυριαρχεί.

Η χώρα μας έχει απίστευτο φυσικό πλούτο, εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός, κουμάντο να κάνουν αυτοί που παράγουν και χτίζουν τα πάντα. Ο λαός και η τελευταία γωνιά της χώρας μας να αξιοποιηθεί, να προστατευτεί η γη μας, να μην καταστρέφεται από έλλειψη έργων υποδομής. Τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής δεν θα υπηρετούν το κεφάλαιο αλλά την κοινωνία, τους εργαζόμενους».

Δεν «πάμε κι όπου βγει...», επανεκλέγουμε δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Μπροστά στις κάλπες της 8ης Οκτώβρη, κάλεσε: «Ο δρόμος μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι ομαλός. Το σύστημα και τα συμφέροντα δεν αντέχουν μια ακόμη θητεία να είναι έξω από τον δήμο.

Αυτοί που φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση του δημάρχου, ήταν και είναι μακριά απ' τις αγωνίες και τους αγώνες του πατραϊκού λαού. Τα κέντρα τους, αναγνωρίζοντας ότι είναι "αδύναμες" υποψηφιότητες, δεν επιδιώκουν σοβαρό διάλογο, αντιπαράθεση, αλλά επιλέγουν τον δρόμο της προβοκάτσιας.

Οχι, δεν θα αφήσουμε τον δήμο μας στη λογική "πάμε κι όπου βγει..."!

Σε όσους ονειρεύονται να ζουν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των Πατρινών, να έχουν πελάτες εμάς και τα παιδιά μας, δεν θα τους αφήσουμε κανένα περιθώριο.

Για να είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα έχουμε χαρατσώματα και από τον δήμο, με ενοικίαση ακόμα και των δρόμων στους δημότες, με πανάκριβα παρκόμετρα, με επαναφορά των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων, της δωρεάν πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη λειτουργία των πολιτιστικών δομών με ανταποδοτικότητα, τον διπλασιασμό των τελών καθαριότητας.

Μπλοκάρουμε, με την επανεκλογή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ως δημοτικής αρχής, τις μούρες που έβαλαν στο περιθώριο τον λαό, για τα συμφέροντά τους.

Ενισχύουμε την επιλογή μας αυτή, ψηφίζοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση. Συνεχίζουμε μαζί, υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα. Σε αυτόν τον ωραίο δρόμο δεν περισσεύει κανείς. Οπλο μας το δίκιο, η αλήθεια και ο αγώνας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινή δράση για τη μεγάλη κινητοποίηση στις 10/2(2024-02-06 00:00:00.0)
Πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά ξανά η «Λαϊκή Συσπείρωση»(2023-10-09 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε με τον λαό της Πάτρας τους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών! Επανεκλέγουμε δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη!(2023-08-26 00:00:00.0)
«Λαϊκή Συσπείρωση» ξανά στη δημοτική αρχή για να προωθούνται λύσεις υπέρ του λαού(2023-07-25 00:00:00.0)
Ο λαός να ολοκληρώσει το βήμα την ερχόμενη Κυριακή(2019-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ