Παρασκευή 12 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αναίτια η αντικατάσταση προϊσταμένης του Ρ/Σ Κέρκυρας της ΕΡΑ

Σχετική Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης και Λιάνα Κανέλλη, με αφορμή την αναίτια αντικατάσταση της προϊσταμένης του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΑ.

Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζεται: «Η αντικατάσταση της διευθύντριας του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΑ αποτελεί μια χονδροειδή κυβερνητική παρέμβαση σε βάρος της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και της δημοκρατικής πληροφόρησης των κατοίκων της Κέρκυρας και της Δυτικής Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια εργάζεται εδώ και 20 χρόνια στην ΕΡΤ ΑΕ και τα τελευταία 4 χρόνια ήταν προϊσταμένη του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΑ, ασκώντας τα καθήκοντά της με επιτυχία, όπως φαίνεται από την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας, την αύξηση της αξιοπιστίας του σταθμού, αλλά και των διαφημιστικών του εσόδων κλπ. Ωστόσο, η κυβέρνηση δε δίστασε -πέρα από κάθε δεοντολογία- να αντικαταστήσει ένα μόνιμο υπάλληλο της ΕΡΤ με ένα δημοσιογράφο, ο οποίος διαθέτει καταφανώς λιγότερα τυπικά προσόντα και εργαζόταν στο σταθμό σαν εξωτερικός συνεργάτης με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας. Συνεπώς, είναι βάσιμη η καταγγελία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων ότι αυτή η βαθιά αντιδημοκρατική μεθόδευση «μόνον ως εξυπηρέτηση "ημετέρων" μπορεί να εκληφθεί».

Στην πραγματικότητα αυτή η απαράδεκτη πρακτική - που θα φθείρει ακόμα περισσότερο την ήδη πεσμένη αξιοπιστία της ΕΡΤ - στοχεύει στον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο της δημόσιας ΕΡΤ, ακόμα και των περιφερειακών σταθμών, με απολύτου εμπιστοσύνης πρόσωπα».

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο υπουργός:

α) Με δεδομένη την τετραετή επιτυχή θητεία της προϊσταμένης του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΑ για ποιο λόγο η διοίκηση της ΕΡΤ - πέρα από κάθε δεοντολογία και μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά κριτήρια - την αντικατέστησε με έναν εξωτερικό συνεργάτη του σταθμού, επειδή αυτός είναι «ημέτερος» και με καταφανή στόχευση την πλήρη εξυπηρέτηση των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της πολυφωνικής, δημοκρατικής πληροφόρησης;

β) Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να επαναφερθεί άμεσα στη θέση της η αναίτια αντικατασταθείσα προϊσταμένη του Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας της ΕΡΑ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ