Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές - κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές»

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα σωματείων και φορέων της Αττικής

Δυναμικά, λαός και νεολαία της Αττικής είπαν την Παρασκευή ένα μεγάλο «φτάνει πια!». Βροντοφώναξαν ότι δεν ανέχονται άλλο το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, αλλά και μέλη ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων της Αττικής. Διαδήλωσαν την οργή τους αλλά και την αποφασιστικότητα να δυναμώσουν τον αγώνα και τη διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και δασοπροστασίας, για να αποζημιωθούν στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι πληγέντες από τις πρόσφατες μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

«Πλημμύρες, φωτιές, καταστροφές - κόστος δεν είναι οι ανθρώπινες ζωές», «Μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός, να ζήσουμε στους τόπους μας αξιοπρεπώς», «Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά», «Τώρα έργα αντιπυρικά, ευθύνη του κράτους να δώσουνε λεφτά», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Ευρηματικά ήταν τα συνθήματα και στα πανό. Οπως αυτό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: «Μήνυμα 112: Δάση εκκενώστε στην Αττική, έρχεται η "πράσινη" ανάπτυξη!». 'Η του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών: «Καίγεται ξανά η χώρα και νιώθουμε οργή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί».


Οι δε ομιλητές με τις παρεμβάσεις τους «φώτισαν» τους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος και την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις που έκαναν στον «Ριζοσπάστη» άνθρωποι που βρέθηκαν στο Σύνταγμα.

Ο Γιώργος, μαθητής του 15ου ΓΕΛ Αθηνών, μας είπε: «Είμαστε εδώ για να πούμε ένα μεγάλο "φτάνει" στα νέα Τέμπη, στα νέα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα. Για να διεκδικήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς και παππούδες μας, μαζί με τους δασκάλους μας, να προστατευτεί ό,τι φυσικός πλούτος έχει απομείνει από την καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων».

Ο Αγγελος, από τον Φοιτητικό Σύλλογο Τοπογράφων Αθήνας, τόνισε: «Είμαστε εδώ φοιτητές από πολλές σχολές της Αθήνας, επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και άλλους φορείς, και διαδηλώνουμε κόντρα στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτο τον λαό και τον φυσικό πλούτο».

Ο Δημήτρης, από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, μας είπε: «Οι εργαζόμενοι μουσικοί και οι άνθρωποι του Πολιτισμού δεν μπορούσαμε να λείπουμε από το κάλεσμα των συνδικάτων, μετά από όλα αυτά τα αισχρά που έχουν γίνει με την πολιτική των κυβερνήσεων που έχουν κάψει όλη την Ελλάδα. Και αυτές τις μέρες συνάδελφοί μας βρέθηκαν στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και με την τέχνη μας το επόμενο διάστημα θα είμαστε παρόντες στον αγώνα του λαού μας».


Τέλος, η Κούλα, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιθέας (μέλος ΟΓΕ), εξέφρασε την αγανάκτηση που κυριαρχεί στις λαϊκές γειτονιές που πνίγηκαν στο μαύρο αυτές τις μέρες. «Να σταματήσει η κοροϊδία ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα δάση και η περιουσία του λαού. Δεν πάει άλλο, να δώσουν λεφτά, να παρθούν μέτρα τώρα».


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν για την Παιδεία, με την καρδιά στη Γάζα(2023-11-07 00:00:00.0)
Τιμούν αγωνιστικά την επέτειο και τα επίκαιρα μηνύματά της(2022-11-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2022-04-07 00:00:00.0)
Εμείς μετράμε νεκρούς και η κυβέρνηση αντιλαϊκά νομοσχέδια και κέρδη για τους ομίλους(2021-03-18 00:00:00.0)
Σήμερα η δίκη των αγωνιστών φοιτητών για την κινητοποίηση στο Αγαλμα Τρούμαν(2019-06-19 00:00:00.0)
Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε!(2005-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ