Σάββατο 26 Αυγούστου 2023 - Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ο λαός της περιοχής να απομονώσει τους φασίστες «κεφαλοκυνηγούς»

Την ίδια ώρα που ο αριθμός των νεκρών ξεριζωμένων που βρίσκονται απανθρακωμένοι στην καμένη γη του Εβρου διαρκώς αυξάνεται, διάφορα φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα, όπως του Βελόπουλου, στήνουν περιπολίες για το κυνήγι μεταναστών, στοχοποιώντας τους ως δήθεν υπεύθυνους για τις φωτιές.

Σπεύδουν έτσι να ξεπλύνουν το αστικό κράτος και την κυβέρνηση, που έχουν αφήσει απροστάτευτο τον λαό απέναντι στις φυσικές καταστροφές, και ταυτόχρονα σπέρνουν ρατσιστικό μίσος και προσπαθούν να στήσουν νέα τάγματα εφόδου, με στόχο τον ίδιο τον λαό.

Αποκρουστικές εικόνες από τη δράση τους αποκαλύφθηκαν, με τους τρεις «κυνηγούς» που κρατούσαν παράνομα 13 μετανάστες μέσα σε τρέιλερ και πρόβαλαν βίντεο με το «κατόρθωμά» τους, δείχνοντας τα «13 κομμάτια» που συνέλαβαν.

Κάτω από την κατακραυγή οι τρεις φασίστες συνελήφθησαν, μετά την απολογία τους σε ανακρίτρια και εισαγγελέα την Παρασκευή τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου. Υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς την προφυλάκισή τους και εντός 5 ημερών καλείται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασίσει. Διώκονται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα, σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία, και έκθεση σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, διάφοροι μηχανισμοί έστηναν σκηνικό ενοχοποίησης των μεταναστών. Οι 4 από τους 13 μετανάστες διώκονται για απόπειρα εμπρησμού και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ οι υπόλοιποι 8 Σύροι και ένας Πακιστανός ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οι 4 που απολογήθηκαν αρνήθηκαν κάθε κατηγορία περί απόπειρας εμπρησμού και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού, όχι μόνο από τους τρεις συλληφθέντες αλλά από ομάδα ατόμων.

Σε άλλη περίπτωση, μέσα από βίντεο που είναι αναρτημένο στα social media, το πρωτοπαλίκαρο του Π. Παπαδάκη, βουλευτή του κόμματος Βελόπουλου στον Εβρο, εμφανίζεται να καλεί σε περιπολίες «αλλά χωρίς όπλα και μαχαίρια, γιατί δεν μας το επιτρέπουν», σε μια αποστροφή που γεννάει μεγάλα ερωτήματα για τις σχέσεις με κρατικούς μηχανισμούς. Ο Π. Παπαδάκης είναι άλλωστε γνωστή περίπτωση, δικηγόρος, επικεφαλής ομάδας που εμφανίζεται ως «σύλλογος» με το όνομα «Αινήσιο Δέλτα», σύλλογος που λειτουργεί ως κάλυψη ακροδεξιάς ομάδας σε μορφή τάγματος εφόδου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με την ανοχή (;) των δυνάμεων καταστολής, και που η δράση της είχε διαφημιστεί πολύμορφα από ΜΜΕ το 2019, την περίοδο της προσφυγικής κρίσης στον Εβρο. Ο ίδιος με αντίστοιχα καλέσματα στα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες καλούσε σε δράση κατά των «λαθρομεταναστών» που καίνε τη χώρα.

Αλλοι «κυνηγοί κεφαλών», που οργανώνουν περιπολίες - πογκρόμ σε βάρος ξεριζωμένων ανθρώπων, βγήκαν παγανιά, δίνοντας ραντεβού σε 9 σημεία, σε ομάδες των 6-10 ατόμων. «Ολοι εκεί με μηχανάκια, αυτοκίνητα. Σήμερα θα κάψουν την πόλη», τρομοκρατούσαν.

Ο λαός της περιοχής έχει κάθε λόγο να απομονώσει τους φασίστες «κεφαλοκυνηγούς», που σπεύδουν ξανά να προσφέρουν πολύτιμο χέρι στην κυβέρνηση και στο αστικό κράτος, να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο. Εχει κάθε λόγο να αποκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους, να παλέψει για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, για αποζημιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ