Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΟΕΝΓΕ
Χωρίς τα απαραίτητα μέσα και σχέδιο η εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη

Την ανυπαρξία μέριμνας για την προστασία νοσοκομειακών εγκαταστάσεων από την πυρκαγιά, αλλά και τους όρους με τους οποίους εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σχολιάζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η Ομοσπονδία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, των Νοσοκομείων Καβάλας και Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, για τη δύσκολη μάχη που δίνουν τα τελευταία 24ωρα στο πλευρό των ασθενών τους ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται. Εκφράζει επίσης τη θλίψη της για τον χαμό 18 ξεριζωμένων, μεταξύ τους και δύο παιδιών, που απανθρακώθηκαν, αλλά και ενός βιοπαλαιστή που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να προστατεύσει το βιος του.

«Αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία μέριμνα για ουσιαστική αντιπυρική προστασία ακόμα και δίπλα σε νοσοκομεία», τονίζει η ΟΕΝΓΕ. Οπως επισημαίνει, το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης «εκκενώθηκε άρον άρον», ενώ στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι προσπάθησαν «με κουβάδες και λάστιχα να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου».

Η ΟΕΝΓΕ ξεκαθαρίζει ότι τα σχέδια εκκένωσης των νοσοκομείων στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (πυρκαγιές, σεισμοί κ.λπ.) δεν καταρτίζονται την τελευταία στιγμή, αλλά είναι απαραίτητο να υπάρχουν από πριν, όπως και τα αναγκαία μέσα για να υλοποιηθούν. Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, όμως, η προχειρότητα βγάζει μάτι: Για τη μεταφορά των ασθενών χρησιμοποιήθηκε ένα κοινό επιβατικό - οχηματαγωγό της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, το οποίο θα μπορούσε να μη βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης το βράδυ της Δευτέρας. Ι

«Το περίφημο "επιτελικό κράτος" μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και γρήγορα για να εξασφαλίζει τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και να προωθεί πρότζεκτς, αλλά παραμένει προκλητικά αδιάφορο και ανίκανο στην προστασία των λαϊκών αναγκών», καταγγέλλει η Ομοσπονδία και απαιτεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις, διεκδικώντας μεταξύ άλλων μέτρα αντιπυρικής θωράκισης και πυροπροστασίας για όλα τα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ