Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
Μέτρα για την επάρκεια και ποιότητα του νερού απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του δήμου και συνοικίες της Αμαλιάδας

Αμεσα μέτρα από τη δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επαρκούς και ποιοτικής υδροδότησης περιοχών του δήμου Ηλιδας (σε Δάφνη, οικισμούς, ακόμη και συνοικίες της Αμαλιάδας), ζητήματα που εμφανίζονται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο), απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οπως καταγγέλλει, η δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της επάρκειας έθεσε «σε λειτουργία τα τοπικά αντλιοστάσια και τις γεωτρήσεις, χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο της ποιότητας του νερού των γεωτρήσεων και κανένα μέτρο για τον καθαρισμό των αγωγών που μεταφέρουν το νερό στην υδατοδεξαμενή». Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν φυσιολογικές και δικαιολογημένες επιφυλάξεις από τους κατοίκους και τους επισκέπτες σχετικά με την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού.

Καυτηριάζει ότι όλοι βρίσκονται μπροστά σε ακόμα ένα χαράτσι, αφού αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα χρονίζουν παρά τις συχνές εξαγγελίες λύσης τους. Μιλά για τις διαχρονικές ευθύνες όλων όσοι διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα το ζήτημα ακολουθώντας την ίδια πολιτική, υπογραμμίζοντας:

«Εβαλαν και βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των κάθε φορά κυβερνητικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν το νερό από αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα και τα απαραίτητα έργα για τη λύση του προβλήματος σαν κόστος.

Πέρα από την εμπορευματοποίηση στρώνουν το έδαφος και για την ιδιωτικοποίηση του νερού ακολουθώντας τη στρατηγική της ΕΕ όπως έκαναν με την Ενέργεια και τα σκουπίδια».

Καλεί άμεσα να απασχολήσει το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, να υπάρξει πλήρης ενημέρωση, καταλήγοντας πως παράλληλα με την πάλη της για άμεσες λύσεις, σταθερή της θέση είναι ότι «το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα και ο δημότης έχει δικαίωμα να έχει στο σπίτι του, με ευθύνη του δήμου, υγιεινό - ποιοτικό νερό και με επάρκεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσουν οι απαράδεκτες πολυήμερες διακοπές νερού(2023-01-17 00:00:00.0)
Να προστατευτεί το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από την υπεράντληση των βιομηχανιών εμφιάλωσης(2022-01-21 00:00:00.0)
Μπαλάκι οι ευθύνες για το νερό(2018-07-18 00:00:00.0)
Πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο(2013-05-11 00:00:00.0)
Ακατάλληλο νερό τρέχει στις βρύσες των σπιτιών(2011-05-11 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το πρόβλημα του νερού(2008-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ