Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ»
«Κόλλησαν στις λάσπες» τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση Ραχούλας - Καστανιάς - Καταφυγίου (Κανόνια)

Από τις μεγάλες καταστροφές στο Μουζάκι Καρδίτσας
Από τις μεγάλες καταστροφές στο Μουζάκι Καρδίτσας
Τρία χρόνια μετά τις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες του «Ιανού», εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου, μέσων, κονδυλίων, αντιπλημμυρικών υποδομών και υποδομών πρόληψης, με ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων, και ακόμη συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης οι επαρχιακοί οδικοί άξονες Ραχούλα - Παλιοζογλώπι - Ιταμος - Καροπλέσι και Σαραντάπορο - Νεράιδα στον νομό Καρδίτσας.

Αντιμέτωποι δε με τους ακατάλληλους δρόμους βρίσκονται κάτοικοι, ετεροδημότες αλλά και επισκέπτες, όπως εκείνοι που επιθυμούν να πάνε στο μνημείο ταφής του Χαρίλαου Φλωράκη, στο Παλιοζογλώπι. Το ζήτημα αυτό έχει αναδείξει πολλές φορές η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις στις τοπικές αρχές αλλά και στη Βουλή, διεκδικώντας να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο που καταστράφηκε, καθώς και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Καρδίτσας.

Με δεδομένο ότι μετά από κάθε είδους καταστροφές, όσες λύσεις δόθηκαν ήταν αποτέλεσμα λαϊκής, οργανωμένης πίεσης και διεκδίκησης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραχούλας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεράιδας, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καροπλεσιτών Αθήνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καροπλεσίου, η Καροπλεσίτικη Λέσχη Δράσεων οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση Ραχούλας - Καστανιάς - Καταφυγίου (Κανόνια).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να μεγαλώσει η πίεση προς την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα έργα και υποδομές με ευθύνη του κράτους, για να μη ζουν οι κάτοικοι με τον τρόμο και τον φόβο τυχόν επανάληψης του «Ιανού».

Στο κάλεσμά τους οι παραπάνω φορείς αναφέρουν μεταξύ άλλων «διανύουμε το τρίτο καλοκαίρι από τη θεομηνία του "Ιανού" που δημιούργησε εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές και δρόμους της περιοχής μας και ακόμη συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός κάποιου προγράμματος αποκατάστασης οι επαρχιακοί οδικοί άξονες Ραχούλα - Παλιοζωγλόπι - Ιταμος - Καροπλέσι και Σαραντάπορο - Νεράιδα. Χάθηκε και η ευκαιρία με την έκτακτη συμπληρωματική χρηματοδότηση των 30 εκατομμυρίων ευρώ να συμπεριληφθούν κι αυτά τα τμήματα στα έργα που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή μας. Από την πλευρά της πολιτείας δυστυχώς, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η συντονιστική ομάδα των χωριών της περιοχής, πριν ληφθούν αποφάσεις για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εξάντλησε κάθε πρόσφορο μέσο σε συναντήσεις, υπομνήματα, συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς, όπως το αρμόδιο υπουργείο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, τον δήμο Καρδίτσας, χωρίς κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα μέχρι τώρα - εκτός από πάρα πολλές υποσχέσεις. Η εγκατάλειψη των χωριών μας από τους κυβερνώντες κάπου εδώ πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει μόνο αν αγωνιστούμε εμείς και το απαιτήσουμε. Γι' αυτό και η παρουσία όλων μας είναι σημαντική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει τον εμπαιγμό τους η κυβέρνηση(2021-11-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Χ. Φλωράκη(2010-07-16 00:00:00.0)
Στο αγνάντιο του σύντροφου Χαρίλαου(2009-12-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής στον Χαρίλαο Φλωράκη(2008-07-20 00:00:00.0)
Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Χαρίλαο Φλωράκη(2008-07-18 00:00:00.0)
Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται η σορός του(2005-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ