Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις παρεμβάσεις στα Τέμπη

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προχώρησαν χτες εκπρόσωποι συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Ψαρόπουλο, δικηγόρο και πατέρα ενός θύματος, η μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Λάρισας, που κατατέθηκε από τον ίδιο και άλλους 18 συγγενείς των θυμάτων, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στον Ευαγγελισμό Τεμπών. Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι με αφορμή και το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων που παραδόθηκε πρόσφατα στον ανακριτή, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δεδομένα που λείπουν από τη δικογραφία. Εκανε μάλιστα λόγο «για παρέμβαση και αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ρίξει άπλετο φως και στο συγκεκριμένο θέμα και να απαντηθούν πολλά ερωτήματα που βασανίζουν τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων, σημειώνοντας ότι «συμπληρώνει ή και αναιρεί κατά κάποιον τρόπο το πόρισμα των δικαστικών. Ακόμα σε σχέση με το σημείο της έκρηξης και της φωτιάς, δίνονται απαντήσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες συγγενείς των θυμάτων έστειλαν εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για «καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων». Ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος, τόνισε στις αρχές Αυγούστου ότι το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, να δώσει απαντήσεις σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν. Παράλληλα, έκανε λόγο για καθυστέρηση των ερευνών και των διώξεων, με τον ανακριτή, σύμφωνα με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, να τους απαντά πως μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμόδιων υπουργείων.

Η όλη διαδικασία διερεύνησης πάντως κινείται στη γνωστή τακτική του περιορισμού των ευθυνών σε άτομα - υπαλλήλους, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική της «απελευθέρωσης», της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης των σύγχρονων μέσων ασφαλείας στα τρένα, που θεωρούνται κόστος για την κερδοφορία των καπιταλιστών, πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και θυσιάζει τη ζωή του λαού για τα κέρδη των ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχισε η εκδίκαση της πρώτης αγωγής συγγενών θύματος(2024-03-02 00:00:00.0)
Η διερεύνηση πρέπει να ξεκινήσει από το ίδιο το έγκλημα(2023-12-15 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την προσπάθεια συγκάλυψης από κυβέρνηση - κρατικό μηχανισμό(2023-11-21 00:00:00.0)
Νέες καταθέσεις για το έγκλημα στα Τέμπη(2023-07-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Λάρισας για την τιμωρία όλων των υπευθύνων(2023-06-21 00:00:00.0)
Μόνοι υπεύθυνοι οι πιλότοι!(2000-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ